Ο 12χρονος Μηλικούδης από τη Φιλία Ορεστιάδας έφτασε στη μεγαλύτερη διάκρισή του ως νούμερο 1 του αγωνίσματος και συμπλήρωσε ιδανικά το κυριακάτικο χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 τον Σάββα Βατσακλή.

Η 12χρονη Γκαϊντατζή του Α.Σ.Ε.Α Καβάλας δικαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά στις παγκορασίδες, μάλιστα πανηγύρισε τη δεύτερη σερί πρωτιά στο αγώνισμα και ξανά στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας. Δεν έχασε ούτε σετ και στον τελικό κατέβαλλε την εντυπωσιακή 10χρονη από τη Χίο, Βασιλική Μπουλά.

Επιπλέον, η Γκαϊντατζή αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό παγκορασίδων με τη συμπαίκτρια της στην Καβάλα, Ζωή Καζάκου, ενώ την Κυριακή είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο ομαδικό.

Στο διπλό παμπαίδων, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιώργος Μαρούλης/Σάββας Βατσακλής από τη Δόξα Πεύκης.

Στο απλό παμπαίδων, ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης προχώρησε στο καθοριστικό παιχνίδι για το χρυσό ως πρώτο φαβορί, από την άλλη, όμως, ο Σάββας Βατσακλής έκανε πολύ καλή πορεία από τη δέκατη θέση των seeding.

Στην πορεία του ως τον τελικό ο Μηλικούδης αναδείχτηκε νικητής στο πρώτο γκρουπ, όταν επικράτησε του Γιώργου Μαρούλη με 3-1 σετ, του Πέτρου Παπαναστασίου και του Μανώλη Βουμβουλάκη με 3-0. Από την κορυφή του ταμπλό, ακολούθως έκαμψε τον Γιάννη Κούτρα με 3-0, τον Ευάγγελο Δερνεξή, επίσης, με 3-0 και στα ημιτελικά τον Γιάννη Μαστρογιάννη με 3-1 σετ.

Ο Βατσακλής προχώρησε αρχικά με τη δεύτερη θέση από το έβδομο γκρουπ, όταν έχασε από τον επικεφαλής Ανδρέα Βαμιανάκη με 3-2 σετ, αλλά κατέβαλε με 3-1 τον Κωνσταντίνο Ζησούλη και με 3-0 τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη.

Στον γύρο των «16» απέκλεισε τον Μάριο Δελάκη με 3-0 σετ, στην οκτάδα τον Μάριο Κατσαπρακάκη, επίσης, με 3-0 και στην τετράδα το δεύτερο φαβορί, τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο με 3-1.

Στο απλό παγκορασίδων, η Λεμονιά Γκαϊντατζή δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να φτάσει στην πρωτιά. Με τους τίτλους του 2018 και του 2019 στο απλό, μάλιστα, ισοφάρισε την επίδοση της Έλλης Φίσερ από τη διετία 2012-2013.

Επιτυχία αναμφίβολα και για τη Βασιλική Μπουλά να φτάσει στον τελικό. Ήταν τρίτο φαβορί, αλλά μιλάμε για αθλήτρια της 4ης Δημοτικού. Η Γκαϊντατζή πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-2, 11-9, 11-7). Στην πορεία της μέχρι το τελικό η πρωταθλήτρια από την Καβάλα αναδείχτηκε αρχικά νικήτρια στο πρώτο γκρουπ, όταν ξεπέρασε με 3-0 σετ την Αμαλία Γκογκάκη και την Αλεξάνδρα Μπιτχαβά.

Επίσης, με 3-0 νίκησε τη Γεωργία Γιάγκου στη 16άδα, τη Μαύρα Κοντοπούλου στην οκτάδα και τη Γεωργία Σπανού στην τετράδα.

Η Μπουλά πρώτευσε στο τρίτο γκρουπ, αλλά κινδύνευσε με αποκλεισμό. Νίκησε με 3-0 σετ την Αργυρώ Καρασουλού, έχασε με 3-2 από την Ταξιαρχούλα Ξυπολιτάκη και σε τριπλή ισοβαθμία πήρε την πρώτη θέση. Από τη μέση του ταμπλό, απέκλεισε την Αλεξάνδρα Μπιτχαβά στη 16άδα με 3-0 σετ, την Αλεξία Μάλο με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού με 3-1 στην οκτάδα και το δεύτερο φαβορί τη Ζωή Καζάκου με 3-2 στην τετράδα. Μάλιστα, στον ημιτελικό έκανε «ανατροπή» από 0-2 πίσω στα σετ.

Στο διπλό παμπαίδων σημειώθηκαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα, καθώς κανένα από τα ζευγάρια που πήγαν στον τελικό, δεν ήταν στα τέσσερα πρώτα φαβορί. Τον τίτλο πήραν τελικά ο Γιώργος Μαρούλης και ο Σάββας Βατσακλής και ήταν ο μοναδικός στη Καβάλα για σωματείο της Αττικής. Στον συναρπαστικό τελικό, έκαμψαν τους Μανώλη Βουμβουλάκη/Γιάννη Κούτρα από το Ρέθυμνο και το Λουτράκι αντίστοιχα με 3-2 σετ (11-6, 11-8, 4-11, 11-13, 11-4).

Τα δύο πρώτα φαβορί τέλος έφτασαν στον τελικό του διπλού παγκορασίδων. Η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Ζωή Καζάκου είχαν μία ακόμα κόντρα με τις Αλεξία Μάλο/Γεωργία Σπανού, ύστερα από τον κυριακάτικο τελικό του ομαδικού με την Καβάλα και τις Σάρισες Φλώρινας.
Τα κορίτσια από τα τοπικό σωματείο είχαν τον πρώτο λόγο και το έδειξαν στην πράξη, νικώντας με 3-0 (11-9, 11-3, 11-8).


Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:
1. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)
2. Σάββας Βατσακλής (Α.Ο. Δόξα Πεύκης)
3. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Α.Σ. Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)
-. Γιάννης Μαστρογιάννης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:
1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
2. Βασιλική Μπουλά (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά Χίου)
3. Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
-. Γεωργία Σπανού (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:
1. Γιώργος Μαρούλης/Σάββας Βατσακλής (Δόξα Πεύκης)
2. Μανώλης Βουμβουλάκης/Γιάννη Κούτρα (Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου/Ποσειδών Λουτρακίου)
3. Γιάννης Μαστρογιάννης/Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Φοίνικες Πάτρας/Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)
-. Κωνσταντίνος Μηλικούδης/Γιάννης Γακίδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:
1. Λεμονιά Γκαϊντατζή/Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
2. Αλεξία Μάλο/Γεωργία Σπανού (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)
3. Χριστίνα Τζενίδη/Θεοδώρα Γιάγκου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)
-. Γεωργία Γιάγκου/Νεφέλη-Στέλλα Πέρτση (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ