Βαγγέλης Νεραντζιάς

Δύσκολα να βρεθεί άλλος Πατέρας…

www.sportfm.gr

Καταντάει πλέον κουραστικό αλλά η επικαιρότητα και οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να ασχοληθούμε με το θέμα. Και όλα αυτά, δύο μέρες μετά την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως αντιλαμβάνεστε, το ζήτημα αφορά τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και κυρίως τη θέση του προέδρου.

Ο Νικόλας Πατέρας μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡFM ήταν αινιγματικός και δεν ξεκαθάρισε το τοπίο, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Δε νομίζω ότι ο ίδιος δε θέλει να συνεχίσει, απλά σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να παρακαλέσει κιόλας. Αν στηριχθεί από τους υπόλοιπους μετόχους στο Δ.Σ. θα μείνει, σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσει από τη θέση.

Έχω την αίσθηση ότι όσο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο θέμα του προπονητή, άλλο τόσο είναι και στη θέση του προέδρου. Ο Πατέρας είναι πετυχημένος πέρα για πέρα, σε δύο χρόνια κατάφερε περισσότερα πράγματα, από όσα οι προκάτοχοι του τα τελευταία χρόνια. Φυσικά όχι μόνος του, η προσπάθεια είναι συλλογική, αλλά ανέκαθεν το πρόβλημα στον σύλλογο εντοπιζόταν στην ηγεσία και όχι στην οργάνωση.

Ποτέ ο Παναθηναϊκός δεν είχε οικονομικά προβλήματα και δε χρωστούσε σε παίκτες, ούτε στο κράτος. Ένα πράγμα που δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι το «νοικοκύρεμα» που επικρατούσε πάντοτε στην ομάδα, σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε το τριφύλλι ήθελε έναν δυναμικό μπροστάρη, διατεθειμένο να κοντραριστεί και ορισμένες φορές να απαντήσει στις προκλήσεις. Καλώς ή κακώς το ελληνικό ποδόσφαιρο τέτοια χαρακτηριστικά απαιτεί από τους παράγοντες.

Στο πολυμετοχικό σχήμα ο Νικόλας Πατέρας έχει την απόλυτη στήριξη του Ανδρέα Βγενόπουλου. Οι Γιαννακόπουλοι έχουν τη δική τους φιλοσοφία. Μπορεί να είναι εκδηλωτικοί και μερικές φορές να βιάζονται και να τοποθετούνται αυστηρά, αλλά έχουν αποδείξει ότι γνώμονας τους είναι το καλό του συλλόγου. Τους διέψευσε ο Νιόπλιας, ζήτησαν συγγνώμη, πέτυχε το στόχο του ο Πατέρας, έσπευσαν και του έδωσαν συγχαρητήρια. Ο Τζίγκερ όμως; Αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό…

Σαν σήμερα πριν δύο χρόνια έγινε το συλλαλητήριο, που σε μεγάλο βαθμό σηματοδότησε τις εξελίξεις. Από τότε άλλαξαν πολλά, όσον αφορά τη σχέση της ομάδας με τον κόσμο. Άλλαξαν πολλά και στη ζωή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, που περνάει σαφώς πιο ήρεμα την καθημερινότητα του. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, Πατέρας και Τζίγκερ είναι σε απόσταση, το γιατί το ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι η αλλαγή στον προεδρικό θώκο θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και αναταραχή σε μια φάση που το «νερό μπήκε στο αυλάκι». Αξίζει τον κόπο;

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι μια χαρά, παραμένει μεγαλομέτοχος και περνάει ήσυχα, ο Βγενόπουλος έχει πολλές ασχολίες για να «τρέχει» και για την ομάδα, ενώ οι Γιαννακόπουλοι έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι στην παρούσα φάση δε θέλουν τη θέση, άρα αν υπάρξει αλλαγή θα είναι κάποιος άλλος. Σίγουρα κανένας μας δεν είναι αναντικατάστατος, ωστόσο, στην παρούσα φάση δύσκολα θα βρεθεί άλλος Πατέρας, γιατί ο νυν πρόεδρος έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και έχει αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία. Με λίγα λόγια, «φτου και από την αρχή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x