Επικαιρότητα

Δυτική Αττική: Για τρίτη νύχτα μέσα στις λάσπες, χωρίς νερό και ηλεκτρικό

Σε εφιαλτικές συνθήκες καλούνται να επιβιώσουν για τρίτο βράδυ οι κάτοικοι Μάνδρας και Νέας Περάμου - Με το πρώτο φως ξεκινούν εκ νέου οι έρευνες για τους αγνοούμενους.

Αβοήθητοι, αντιμέτωποι με την έλλειψη νερού και της διακοπές ρεύματος, αλλά και με διάχυτη την αγωνία για τους έξι αγνοούμενους από τη θεομηνία που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, ετοιμάζονται για μία ακόμη νύχτα δοκιμασίας.

Οι έρευνες για τους αγνοούμενους θα ξαναρχίσουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Η ζωή στην Μάνδρα είναι εξαιρετικά δύσκολη όχι μόνο για εκείνους που έμειναν άστεγοι, καθώς τα σπίτια τους πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά και οι περιουσίες τους καταστράφηκαν, αλλά για όλους ανεξαιρέτως.

Όλα τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό, κατά διαστήματα γίνονται διακοπές ρεύματος, ενώ η κακοκαιρία, που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με τις προβλέψεις, κάνει την κατάσταση ακόμη δυσκολότερη.

inner

«Δεν έχουμε νερό, μόνος μου καθαρίζω τα φρεάτια»

«Ακόμα και δεν έχουμε νερό και ανά διαστήματα γίνονται διακοπές ρεύματος» λέει με όση ψυχραιμία διαθέτει ένας κάτοικος της περιοχής στο protothema.gr. Έχουμε υποστεί ολική καταστροφή, είναι πολύ δύσκολα, συνεχίζει ο άνθρωπος που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την κατάσταση αυτή, έχοντας δυο μικρά παιδιά, εκ των οποίων το ένα αντιμετωπίζει αναπηρία. Το μόνο που έχω πάρει είναι μια εξάδα νερό από τον Ερυθρό Σταυρό, λέει χαρακτηριστικά.

Μόνο από χθες το μεσημέρι ήρθαν κάποιοι για βοήθεια, λέει, όμως την πρώτη ημέρα, που η κατάσταση ήταν πραγματικά τραγική, «δεν εμφανίστηκε κανείς»...

Τα δυο αυτοκίνητα της οικογένειάς του υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ όπως λέει «δεν έχουν έρθει ακόμη για καταγραφή ζημιών».

Ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση περιγράφει ένας ακόμα κάτοικος της Μάνδρας, που καταγγέλλει πως εδώ και δύο μέρες δεν έχει περάσει κανείς. «Δεν έχουμε νερό... Εχω ένα κοριτσάκι δύο χρονών και δεν έχω να το πλύνω, να του μαγειρέψω, δεν έχω τίποτα. Αναγκάστηκα να πάω στα Μέγαρα για να πάρω γάλα για το παιδί μου, γιατί εδώ δεν λειτουργεί τίποτα, δεν λειτουργούν ούτε τα ATM για να πάρουμε χρήματα... Μόνος μου καθαρίζω τα φρεάτια για να μην πλημμυρίζουμε».

inner

Έξι οι αγνοούμενοι

Το πρωί της Παρασκευής προστέθηκαν άλλοι δύο αγνοούμενοι: ένας κυνηγός και ένας άλλος άνδρας από την περιοχή Καντίνες στη Μάνδρα. Για τους δύο αυτούς αγνοούμενους ενημέρωσαν την αστυνομία οι συγγενείς τους δύο 24ωρα μετά τη θεομηνία.

«Την τελευταία φορά που μίλησε με το αφεντικό του, του είπε "Βοήθεια, νερό, πνίγομαι" και πως είχε ντελαπάρει», λέει με σπαραγμό η θεία του 38χρονου Ιωάννη Ρούμελη, που αγνοείται από τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Είναι οδηγός φορτηγού, που εκείνη την ώρα εκτελούσε δρομολόγιο και περνούσε από την παλιά εθνική οδό Αθήνας - Θήβας. Ο ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το φορτηγό του, μαζί με άλλα οχήματα που βρίσκονταν εκεί.

Χθες οι άντρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής εντόπισαν το φορτηγό του πλήρως κατεστραμμένο. Είχε ουσιαστικά πολτοποιηθεί, μαζί με άλλο ένα βαρύ όχημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να εξηγήσει αν επρόκειτο για ένα ή για δύο φορτηγά. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι βρίσκονταν επί τόπου και με την βοήθειά τους ερευνήθηκαν τα συντρίμμια, χωρίς όμως να βρεθεί άνθρωπος μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x