Επικαιρότητα

Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος που μαχαίρωσε Ισραηλινό αστυνομικό

Ο δράστης της επίθεσης προσέγγισε με τα πόδια ένα σημείο ελέγχου σε έναν δρόμο κι επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Ένα στέλεχος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας τραυματίστηκε σοβαρά χθες βράδυ στην Καλάντια, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν του επιτέθηκε ένας Παλαιστίνιος με μαχαίρι, ο οποίος σκοτώθηκε, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Ο δράστης της επίθεσης, 28 ετών, από την Ιερουσαλήμ, προσέγγισε με τα πόδια ένα σημείο ελέγχου σε έναν δρόμο κι επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Συνάδελφοί του πυροβόλησαν τον Παλαιστίνιο και τον σκότωσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν δημοσιοποίησε την ταυτότητα του νεκρού.

Στην Ιερουσαλήμ, στα κατεχόμενα και στο Ισραήλ συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 231 Παλαιστίνιους, 34 Ισραηλινούς, έναν Ιορδανό, έναν Ερυθραίο κι έναν Σουδανό από την 1η Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην πλειονότητά τους, οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν αντιισραηλινές επιθέσεις, οι περισσότεροι με μαχαίρια.

Η επανέναρξη των επιθέσεων το τελευταίο διάστημα εγείρει φόβους στο Ισραήλ περί νέας ανάφλεξης ενόψει των μεγάλων εβραϊκών εορτών Ρος Χασάνα, Γιομ Κιπούρ και Σουκότ από τον Οκτώβριο. Το 2015, την περίοδο των εορτών επικράτησε μεγάλη ένταση.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x