Γιώργος Ζαχαριάδης

Ε, καλά τώρα, και τι έγινε που έχασε; Ο Ολυμπιακός είναι το θέμα

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, την ομάδα που είδαμε για πρώτη φορά, την κόντρα με τον Ολυμπιακό και τον Λουτσέσκου που νομίζει ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Καλά, οι παίκτες, που ξεκίνησαν στη Νέα Σμύρνη, δεν έχουν παίξει μαζί, ούτε στο μυαλό του Λουτσέσκου. Σαν να συστήθηκαν μεταξύ τους, λίγο πριν μπουν στα αποδυτήρια και ίσα που συνεννοήθηκαν ποιος θα παίξει που, ποιος θα βγει μπροστά, ποιος θα μένει πίσω στις στημένες μπάλες. Πήγαμε να παίξουμε στα… πανεπιστήμια, όπως λέγαμε μικροί, εμείς του κέντρου και μαζευόμασταν στο πλακόστρωτο του Χημείου (στο ΑΠΘ) για μπάλα. Σπουδαίες στιγμές. Ειδικά το καλοκαίρι. Γνωρίζουν οι της γενιάς μου και της γειτονιάς μου (τουρκικό προξενείο, 3ο γυμνάσιο. Αγίου Δημητρίου).

Στα δικά μας.

Ο ΠΑΟΚ δεν δικαιολογεί την ήττα από κάποιον που έμοιαζε σε πολλά με τον κανονικό Πανιώνιο. Δυό πολύ σοβαρά λάθη, μετά από αγώνα όπου δείχνει και πάλι ότι δεν είναι να τον πλησιάζεις, είναι σε άλλο επίπεδο και ένας προπονητής που έμαθε να λέει τις «μ….κίες», ενδεχομένως νομίζοντας ότι αποκτά οικειότητα με το περιβάλλον. Αντίθετα, γίνεται αγενής και μάλλον δεν είναι ευχάριστο να τον ακούει κανείς με τον σλαβοαμερικάνικά του και τα… σπουδαία ελληνικά του. Αρκούσε ένα «δεν σχολιάζω καν» στην ερώτηση τι συμβαίνει με τη Γαλατασαράι και το αν θα καταλήξει εκεί.

Πιο σημαντικό θα ήταν να κρατήσει επιτέλους πιο χαμηλά τη μπάλα, να κοιτάξει από ποιον Πανιώνιο έχασε κι αν θα δικαιολογήσει τον εαυτό του για την ήττα, ας συγκεντρωθεί στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Να πω την αλήθεια, αν υποστήριζε ότι κι αυτός ήταν στον αγώνα της Κυριακής, δεν θα του έλεγα τίποτε. Θα το δεχόμουν και θα το σεβόμουν.

Και εκείνο που φοβάμαι περισσότερο από όλα, είναι ο ΠΑΟΚ. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε τα άστρα, ούτε τα σύννεφα, ούτε τα ιπτάμενα αντικείμενα. Πιο καλά από όλους τα γνωρίζει ο ίδιος ο Σαββίδης, που μαθαίνω ότι έδωσε σήμα σε όλο τον οργανισμό να μην γίνει το παραμικρό και να μην υπάρχει καμία αντίδραση σε καμία πρόκληση.

Εξ ου και τα πρόσθετα δίχτυα στο γήπεδο, τα αυξημένα μέτρα που χρειαζόταν να τα ζητήσει ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ να τα ζητούσε. Και μάλιστα κάτι τέτοιο έκανε επειδή ενίσχυσε τα σεκιούριτι και τα μέτρα περιφρούρησης.

Όλα είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η ήττα από τον Πανιώνιο δεν αρέσει σε κανένα και θα πρέπει να αξιολογηθεί, να αναλυθεί και στο τέλος να μπει στο αρχείο με όσα χρήσιμα συμπεράσματα θα είναι εφόδιο για τη συνέχεια. Μέχρι εκεί.

Με άλλη ομάδα θα παίξει την Κυριακή το βράδυ ο ΠΑΟΚ και άλλο παιχνίδι θα είναι αυτό με τον Ολυμπιακό.

Τελεία και παύλα.

Νομίζω ότι το κατεβαίνουν όλοι.

Κρατάς όσα έκανε ο Ίνγκασον και ο Τόσκα ως στόπερ και ίσως ο Γιαννούλης που έκανε και λάθος σε στιγμή-γκολ. Κρατάς ότι υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που λέγεται Ολιβέιρα και ότι μπορεί με μία μπαλιά να κάνει άνω κάτω κάθε αντίπαλο και να στείλει τον επιθετικό του σε θέση βολής. Κρατάς κι ότι υπάρχει αυτό το παλικάρι ο Σφιντέρσκι, που σκοράρει και είναι πολύ ευχάριστο.

Αυτά, βάλτα στην άκρη, πάρτα μαζί σου για τη συνέχεια και η ήττα από τον Πανιώνιο, μη μου πείτε, η ρεβάνς απλά θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα από ότι με την… Παναχαϊκή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x