Μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αναμένεται να ενταθούν οι κυβερνητικές συσκέψεις εν όψει της συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη για την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης προγραμματίζεται να συνεδριάσει εκ νέου το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να τεθεί ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος είναι φαρμακοποιός, ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι ο πρώην υπουργός ΔΙκαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας εν τω μεταξύ στο ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, υπερασπίστηκε πλήρως την κυβερνητική γραμμή και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν κάποιος λογικός άνθρωπος να πιστεύει ότι μπορεί να έχουν συνωμοτήσει δεκάδες άνθρωποι μαζί με το FBI για να στηθεί η σκευωρία που καταγγέλει η αντιπολίτευση.

Πάντως, στην εκτίμηση ότι «όσον αφορά στη συμμετοχή των πολιτικών προσώπων η υπόθεση Novartis έχει ήδη αρχίσει να ξεφουσκώνει» προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ο κ Σταμάτης λέει ότι «η βιασύνη της κυβέρνησης να ανοίξει το φάκελο» εδράζεται αφενός στο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το συλλαλητήριο της Αθήνας και αφετέρου στο να χρησιμοποιήσει την υπόθεση Novartis «ως άφεση αμαρτιών για την ανικανότητα, τα ψέματα και την παταγώδη αποτυχία της στην οικονομική πολιτική».

Ο κ Σταμάτης χαρακτηρίζει «προκλητική και παράνομη την απόφαση να στηθούν 10 κάλπες, μία για κάθε αναφερόμενο πολιτικό πρόσωπο», καθώς «δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη κατηγορία για κανέναν», και εκφράζει την ελπίδα να αλλάξει αυτό την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή.

Σημειώνει ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis, αλλά όπως υποστηρίζει είναι «ένα οικονομικό σκάνδαλο που έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 20 χώρες στον κόσμο» οι οποίες, «το αντιμετώπισαν με σοβαρότητα, ενώ εδώ στήθηκε μια πολιτική σκευωρία για να εξυπηρετηθούν δόλιοι πολιτικοί σκοποί».

Πηγή: skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ