Τένις

Εντυπωσιακός ο Κύργιος στο Ρολάν Γκαρός

Πρεμιέρα με νίκη για τον Νικ Κύργιο στο Ρολάν Γκαρός. O Ελληνοαυστραλός νίκησε με 3-0 σετ τον Ουζμπέκο Ντένις Ιστόμιν και προκρίθηκε στη φάση των «64» στο Grand Slam του Παρισιού.

"Καταιγιστικός" ήταν ο Νικ Κύργιος στο ξεκίνημά του στο Ρολάν Γκαρός. Ο 20χρονος Ελληνοαυστραλός νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τον Ντένις Ιστόμιν με 3-0 σετ και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του γαλλικού Grand Slam.

Σαν… σίφουνας μπήκε ο Κύργιος στο χωμάτινο γήπεδο στο Παρίσι και προηγήθηκε με 3-0, κάνοντας δύο συνεχόμενα break. Ο Ουζμπέκος μείωσε, προς στιγμήν, σε 3-2 «σπάζοντας» το σερβίς του Ελληνοαυστραλού, αλλά, στη συνέχεια, ήταν σταθερός και έκλεισε νικηφόρα 6-3 το πρώτο με ένα ακόμα break.

Ο Ιστόμιν αντέδρασε στη συνέχεια και προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα. Μάλιστα, ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο σετ, φτάνοντας στο break, αποκτώντας γρήγορα προβάδισμα με 2-0 games, όμως ο Κύργιος ανέκαμψε και ισοφάρισε σε 3-3. Έτσι, έκανε ακόμα ένα break και φυσιολογικά επικράτησε 6-4 του Ουζμπέκου, περνώντας μπροστά με 2-0 σετ.

Τα καλύτερα τα άφησε για το τέλος ο 20χρονος, Νο29 στην παγκόσμια κατάταξη. Όπως και στο πρώτο σετ, πέρασε μπροστά στο σκορ με 3-0 και εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό σερβίς του, σημειώνοντας 5 άσους (από τους 9 σε όλο το παιχνίδι), ενώ περιόρισε σημαντικά και τα αβίαστα λάθη. Έτσι, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Ιστόμιν, παίρνοντας και το τρίτο σετ με 6-3 games και τη νίκη με 3-0 σετ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κύργιος είχε έξι επιτυχημένες προσπάθειες σε 11 απόπειρες για «σπάσιμο» στο σερβίς του Ιστομίν, ενώ ο Ουζμπέκος τα κατάφερε μόνο δύο φορές.

Επόμενος αντίπαλός του στους «64» θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης μεταξύ του Γάλλου Στεφάν Ρομπέρ και του Βρετανού Κάιλ Έντμουντ.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x