Χάντμπολ

Έφυγε για τελικό η σούπερ ΑΕΚ στη Μαδέιρα

Με νίκη οκτώ τερμάτων μέσα στην Πορτογαλία, η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, αφού επικράτησε της Μαδέιρα με σκορ 29-21.

Μετά από εκπληκτική εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο μέρος, μετά το οποίο η Ένωση προηγήθηκε 16-6, ήρθε η μεγάλη νίκη που αποτελεί κάτι παραπάνω από βήμα πρόκρισης στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, μετά την εμφατική επικράτηση με 29-21 στην Μαδέιρα.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββάτο, στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» στις 15:00.

Η ΑΕΚ των θαυμάτων είναι εδώ και στο χαντμπολ και θέλει να γίνει η 3η ελληνική ομάδα που θα κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Τα παιδιά του Νίκου Γραμματικού πραγματοποίησαν μια ισοπεδωτική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, όταν μετά το 1-1, δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, προηγήθηκαν με 2-7, 3-8, ενώ στη συνέχεια ο φοβερός Μυλωνάς έκανε το 5-12, για να φέρει η Ένωση το ματς στη λήξη του πρώτου μέρους στη διαφορά των 10 τερμάτων (6-16). Σαφέστατα κομβική στο πρώτο μέρος, ήταν και η εμφάνιση του Ραντούλοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος οι Πορτογάλοι επιχείρησαν την αντεπίθεση τους, αλλά ποτέ δεν μπόρεσαν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τα πέντε γκολ (18-23), αφού και σε εκείνο το σημείο, ήταν και πάλι ο Μυλωνάς που με δύο τέρματα ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +7 για την Ένωση. Οι Λόκεν και Πέρρο έδωσαν λύσεις, ο Ραντούλοβιτς ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε και η ΑΕΚ όχι μόνο άντεξε την πίεση των Πορτογάλων στο β’ μέρος, αλλά κατέκτησε και μια μεγάλο σε εύρος νίκη με 29-21 που την φέρνει σχεδόν με τα δύο…πόδια στον τελικό.


ΜΑΔΕΪΡΑ- ΑΕΚ 21-29 (6-16 ημχ.)

ΜΑΔΕΪΡΑ (Πάουλο Φιντάκγκο): Λίμα, Βιέιρα 2, Μορέιρα 6, Μαρτίνς 1, Γκόμες Ν., Σάντος Ν. 3, Σάντος Μ., Καρβάλιο, Φερντάντες, Μιράντα 1, Σεμέδο 2, Γκόμες Ζ., Καπντεβίλ, Πίντο 4, Νέκρουσετς 2.

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Νικολαϊδης Χ., Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 4, Γεωργιάδης, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 2, Νικολαϊδης Π. 2, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 2, Βαμβακάς, Αργυρού 1, Βραζάλιτσα 3, Μυλωνάς 8.

Διαιτητές: Μπόλιτς- Ούριχ (Αυστρία), Παρατηρητής: Καγιέ (Γαλλία)

Κόκκινη: 35:05 Τσικογιαννόπουλος (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 2-5, Πέναλτι: 2/4-3/4

Eπιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x