Κολύμβηση

«Έφυγε» ο Σερ Ρότζερ Μπάνιστερ

Ο Σερ Ρότζερ Μπάνιστερ, ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε το μίλι κάτω από τέσσερα λεπτά το 1954, έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή σήμερα σε ηλικία.

Ο Μπάνιστερ ήταν γεννημένος το 1919 και μετά το τέλος της καριέρας του ολοκλήρωσε τος σπουδές του στην ιατρική και πήρε ειδικότητα στη νευρολογία ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα.

Το 1975 η Βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρισε ιππότη και ο ίδιος -που υπήρξε ένα από τα πιο σεβαστά μέλη του αθλητικού κινήματος- ασχολήθηκε με την ενημέρωση των μικρών παιδιών για το πόσο καλό κάνει ο αθλητισμός στη ζωή, συμμετέχοντας σε σειρά προωθητικών ενεργειών πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Ένα χρόνο νωρίτερα είχε μάθει πως πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον αλλά με ιατρική βοήθεια και με τη προσωπική γνώση του αντικειμένου πάλεψε με πάθος και είχε κατακτήσει ένα αξιοπρεπέστατο τρόπο διαβίωσης!

Ο βρετανικός αθλητισμός θρηνεί και μαζί του όλοι οι φίλοι των σπορ για μια ιστορική φυσιογνωμία του κλασικού αθλητισμού που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στόμια μεσαίας αποστάσεις στο στίβο!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x