Ο Μπάνιστερ ήταν γεννημένος το 1919 και μετά το τέλος της καριέρας του ολοκλήρωσε τος σπουδές του στην ιατρική και πήρε ειδικότητα στη νευρολογία ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα.

Το 1975 η Βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρισε ιππότη και ο ίδιος -που υπήρξε ένα από τα πιο σεβαστά μέλη του αθλητικού κινήματος- ασχολήθηκε με την ενημέρωση των μικρών παιδιών για το πόσο καλό κάνει ο αθλητισμός στη ζωή, συμμετέχοντας σε σειρά προωθητικών ενεργειών πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Ένα χρόνο νωρίτερα είχε μάθει πως πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον αλλά με ιατρική βοήθεια και με τη προσωπική γνώση του αντικειμένου πάλεψε με πάθος και είχε κατακτήσει ένα αξιοπρεπέστατο τρόπο διαβίωσης!

Ο βρετανικός αθλητισμός θρηνεί και μαζί του όλοι οι φίλοι των σπορ για μια ιστορική φυσιογνωμία του κλασικού αθλητισμού που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στόμια μεσαίας αποστάσεις στο στίβο!

Πηγή: england365.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ