Χάντμπολ

Εγκαινιάζει την νέα του έδρα ο ΠΑΟΚ

Τηλεοπτικό ντέρμπι στη Νεάπολη ανάμεσα στον «Δικέφαλο» του Βορρά και τον Διομήδη Άργους στην 1η αγωνιστική της Handball Premier

Αρχίζει αύριο το 40ο πρωτάθλημα των ανδρών με την ονομασία Handball Premier. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέροντα παιχνίδια τόσο στον Βορρά, όσο και στον νότο.

Handball Premier (1η αγωνιστική)
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018
Νεάπολης (ΕΡΤ3), 17:00 ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)
Δαϊς 18:00, ΑΣΕ Δούκα- BIANCO MONTE Δράμα 1986 (Σκλαβενίτης-Κουτσός, Κυριακούλιας)
ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- Φοίβος Συκεών (Νάσκος- Χαρίτσος, Παρτεμιάν)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- ΧΑΝΘ (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Μεϊμαρίδης)
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
Νίκαιας 16:00 (webTV ΕΡΤ), Άρης Νίκαιας- ΑΕΚ (Τσάκωνας- Φωκίτης, Μίγκας)
Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή (Τζαφερόπουλος- Λινάρδος, Παρτεμιάν)


Αναλυτικά

ΠΑΟΚ BΕΡΓΙΝΑ TV- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ
Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί ο «Δικέφαλος» του Βορρά, αφού λόγω τραυματισμού τέθηκαν νοκ- άουτ Κωστακίδης και Τάσκοβιτς. Από την άλλη πλευρά οι «Λύκοι» δεν θα έχουν στην διάθεση τους τον τιμωρημένο -από περσινό αγώνα του Φιλίππου- Αρσενασβίλι που αποκτήθηκε πριν λίγες ημέρες.
Οι γηπεδούχοι «τρέχουν» ένα σερί 4-0 κόντρα στον Διομήδη εντός έδρας από την σεζόν 2014-2015 και συγκεκριμένα από τον τελικό που έκρινε τον τίτλο εκείνη τη σεζόν και ολοκληρώθηκε με 43-40 στα πέναλτι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ θα εγκαινιάσει την νέα του έδρα, το κλειστό της Νεάπολης.
Για τους «Λύκους» θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο, αλλά και γενικά ως προπονητής στην Handball Premier o 34χρονος Χρήστος Δημήτρουλας. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3 στις 17:00

Δηλώσεις
Στέλιος Σεϊρεκίδης (τεχνικός ΠΑΟΚ): «Σίγουρα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση. Οι πρεμιέρες πάντα είναι ιδιαίτερες. Θέλουμε να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην άμυνα μας και να έχουμε αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Ο Διομήδης έχει στοιχεία στο παιχνίδι του που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον αντίπαλο, όπως οι πιεστικές άμυνες.
Το κλειστό της Νεάπολης είναι μια νέα έδρα για εμάς, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μπορεί να αποδειχθεί κομβική στο μέλλον για την ομάδα, αφού η περιοχή κατακλύζεται από οπαδούς του ΠΑΟΚ».

Χρήστος Δημήτρουλας (τεχνικός Διομήδη): «Σίγουρα είναι μια δύσκολη πρεμιέρα λόγω του ότι ολοκληρώσαμε αργά το ρόστερ, λόγω της απουσίας του Αρσενασβίλι και φυσικά του αντιπάλου. Έχουμε δουλέψει καλά και πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε μια δύσκολη έδρα. Πρέπει να βγάλουμε πάθος, να παίξουμε με επαφές στην άμυνα, ώστε να κόψουμε τον ρυθμό του ΠΑΟΚ, να βγούμε με μυαλό στην αντεπίθεση και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας».


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΧΑΝΘ
Στη Βέροια ο Φίλιππος θα υποδεχθεί τη ΧΑΝΘ με τις δύο ομάδες να έχουν πολλά νέα πρόσωπα και γενικά χαμηλό μ.ο. ηλικίας.
Οι Βεροιώτες μετρούν τέσσερις νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια εντός έδρας κόντρα στον αυριανό τους αντίπαλο.
Για τους γηπεδούχους αμφίβολος είναι ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν πλήρεις.

Δηλώσεις
Γιώργος Γιούπης (προπονητής Φιλίππου Βέροιας): «Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη. Για εμάς υπάρχει και ένα άγχος παραπάνω καθώς παίζουμε στην έδρα μας. Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έκαναν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και πιστεύω θα αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του παιχνιδιού».
Κώστας Τούτσης (προπονητής ΧΑΝΘ): «Κάθε πρεμιέρα την περιμένουμε όλοι μετά από την προετοιμασία. Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάει το πρωτάθλημα. Το παιχνίδι θα έχει ιδιαιτερότητες. Το τελευταίο διάστημα δουλέψαμε και με τα πιο έμπειρα παιδιά και ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Το παιχνίδι είναι στα μέτρα και των δύο ομάδων. Θέλουμε να έχουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο έτσι ώστε να πάρουμε τη νίκη».


ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ
Με υπηρεσιακό προπονητή τον Χρήστο Δεληχρήστο θα αγωνιστεί κόντρα στον Φοίβο Συκεών ο Αερωπός μετά την παραίτηση του Γιάννη Πηλαλίδη.
Οι γηπεδούχοι είναι σαφέστατα ενισχυμένοι με τις ποιοτικές προσθήκες των Μπάρμπα και Μισαηλίδη, ενώ θα στηριχτούν όπως κάθε χρόνο στην δυνατή τους έδρα. Ο Αερωπός έχει φιλόδοξους στόχους αφού θέλει να διεκδικήσει αν είναι δυνατόν και μία ακόμα καλύτερη θέση από την 6η περσινή.
Ο Φοίβος, έμπειρος πια στην μεγάλη κατηγορία γνωρίζει πολύ καλά την συνταγή που θα τον οδηγήσει στην παραμονή που είναι ο βασικός στόχος και για φέτος. Από τους φιλοξενούμενους κλάπηκαν τα δελτία μετά την διάρρηξη που έγινε στα γραφεία τους χθες με την ΟΧΕ να προλαβαίνει να εκδώσει καινούργια ενόψει του αυριανού αγώνα.

Δηλώσεις

Φώτης Μισαηλίδης (πλέι μέικερ Αερωπού): «Θεωρητικά το φαβορί είμαστε εμείς αλλά πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Είχαμε κάποια διοικητικά προβλήματα αυτές τις μέρες. Εμείς σαν παίκτες πρέπει να μείνουμε συσπειρωμένοι και να συγκεντρωθούμε στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από τους δυο βαθμούς. Καλή αρχή σε όλες τις ομάδες με υγεία πάνω απ όλα».

Γιώργος Παπαγεωργίου (τερματοφύλακας Φοίβου Συκεών): «Ανυπομονούμε για την πρεμιέρα. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που έχει ενισχυθεί και λόγω των καταστάσεων που περνάει θα είναι συσπειρωμένη. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη, με καθαρό μυαλό και πάθος. Δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία και σταδιακά φάνηκαν τα σημάδια της βελτίωσης. Πλέον εστιάζουμε στο να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας».


ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- BIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ 1986
Ενδιαφέρον παιχνίδι στο Δαϊς με τον Δούκα να φιλοξενεί την ομάδα της Δράμας, η οποία έχει και μεγαλύτερη εμπειρία από πέρσι, αλλά και καλύτερο ρόστερ με τις προσθήκες των Γουργούμη και Ντράσκιτς.
Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» πάντα υπολογίσιμη, με νεανικότητα, ενθουσιασμό και καλή άμυνα θα προσπαθήσει στην έδρα της να μπει με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Δηλώσεις
Κωστής Μπούνας (προπονητής ΑΣΕ Δούκα): «Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς είναι πάντα σημαντικός γιατί ανεξάρτητα από την εικόνα της ομάδας στα φιλικά η πρεμιέρα είναι μια διαφορετική διαδικασία. Η ομάδα της Δράμας είναι ενισχυμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά και προφανώς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι 60 λεπτά ώστε να βγάλουμε την απόδοση που χρειάζεται το συγκεκριμένο παιχνίδι. Στα τελευταία φιλικά διαρκώς αυξάνουμε το χρονικό διάστημα καλής απόδοσης και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και το Σάββατο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Σάκης Βαλαβάνης (προπονητής Δράμας): «Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα με ιστορία και μεγάλη εμπειρία. Η πρεμιέρα πάντα είναι δύσκολη. Είναι καλό το γεγονός ότι παίζουμε εκτός έδρας γιατί δεν θα έχουμε άγχος. Θα κάνουμε αυτό που μπορούμε και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας».


ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ
Επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία για την ομάδα της Πυλαίας που δουλεύει συστηματικά στα τμήματα υποδομής, στελεχώνοντας από αυτά και την ανδρική ομάδα. Σαφέστατα είναι πιο έτοιμη από την προηγούμενη φορά αναφορικά με τον στόχο της παραμονής.
Απέναντι της ο νταμπλούχος Ολυμπιακός που φιλοδοξεί να κρατήσει τα κεκτημένα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν στην αποστολή τον τιμωρημένο Κρητικό και τον Αντώνη Κόντη που προστατεύεται από τον πρόσφατο τραυματισμό του. Οι γηπεδούχοι θα έχουν μία σοβαρή απουσία αυτή του Σέρβου αριστερόχειρα Μάτοβιτς που θα λείψει και κόντρα στην ΑΕΚ.


Δηλώσεις
Πάνος Γούσιος (προπονητής ΑΕΣΧ Πυλαίας): «Προετοιμαζόμαστε καιρό, δουλεύουμε σε καλύτερα επίπεδα από τα προηγούμενα χρόνια γιατί έχουμε φιλόδοξο γκρουπ αθλητών. Τις πρώτες δύο αγωνιστικές παίζουμε με τους φιναλίστ του πρωταθλήματος και θα δούμε την απόσταση μας από τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο βάθος και είναι αισθητά βελτιωμένος. Αποτελεί πρόσκληση το παιχνίδι αυτό για να δούμε που βρισκόμαστε. Γενικά για το πρωτάθλημα οι ομάδες είναι κοντά, ειδικότερα από την 5η θέση και κάτω. Περιμένω να υπάρχουν πολλές εκπλήξεις».

Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Ολυμπιακού): «Κάθε πρεμιέρα είναι και δύσκολη. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ωραίο παιχνίδι. Η Πυλαία είναι φιλόδοξη ομάδα. Είμαστε προετοιμασμένοι για να ξεκινήσουμε με νίκη και καλή εμφάνιση το πρωτάθλημα.



ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΕΚ
Την Κυριακή στη Νίκαια ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στην Handball Premier και είναι μια ομάδα που ειδικότερα στην έδρα της μπορεί να είναι ανταγωνιστική, έχοντας φυσικά ως στόχο την παραμονή.
Η Ένωση από την άλλη πλευρά έχει μεγάλες φιλοδοξίες για φέτος με ανανεωμένο και γεμάτο ρόστερ. Από τον Άρη θα απουσιάσει ο τερματοφύλακας Χρηματόπουλος.


Τάκης Μελετάκος (προπονητής Άρη Νίκαιας): «Είμαστε ικανοποιημένοι που επιστρέψαμε στην μεγάλη κατηγορία. Φέτος έχουμε χαμηλώσει πολύ τον μ.ο. ηλικίας των αθλητών, έχουμε στην ουσία μία καινούργια ομάδα και πιστεύω όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι παίζουμε με μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτό το ματς να γίνουμε καλύτεροι και να είμαστε όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστικοί».

Νίκος Γραμματικός (τεχνικός ΑΕΚ): «Πάντα είναι περίεργες οι πρεμιέρες. Είμαστε σχετικά κουρασμένοι αλλά σε καλή κατάσταση και ο χρόνος κυλάει υπέρ μας, μπορώ να πω ότι θα είναι σύμμαχος μας, αφού θέλουμε χρόνο, λόγω των αρκετών νέων προσώπων. Ο Άρης είναι από τους ιστορικότερους συλλόγους στο χάντμπολ. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, αλλά κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x