Τένις

Έγραψε ιστορία η Οσάκα – Επικράτησε κατά κράτος της Γουίλιαμς (vids)

Η πρώτη τενίστρια από την Ιαπωνία που κατακτά κάποιον major τίτλο έγινε η 20χρονη Ναόμι Οσάκα, η οποία επικράτησε 2-0 σετ της Σερένα Ουίλιαμς στον τελικό του US Open.

Όσους την θεωρούν το next big thing του γυναικείου τένις δικαίωσε η Ναόμι Οσάκα, η οποία επικράτησε με 2-0 σετ της Σερένα Ουίλιαμς στον τελικό του US Open.

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή, καθώς η 20χρονη τενίστρια έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Ιαπωνία κατακτά κάποιον major τίτλο και, μάλιστα, αυτό συνέβη απέναντι στο ίνδαλμά της.

Η νεαρή Οσάσα κατάφερε να δείξει μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι και αντιμετώπισε με ψυχραιμία τη σπουδαιότητα ενός τέτοιου αγώνα, κερδίζοντας την Σερένα Ουίλιαμς με με 6-2 και 6-4, στον πρώτο της τελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Η Γιαπωνέζα τενίστρια κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, τελειώνοντας τον αγώνα με 15 winners και 14 αβίαστα λάθη, ήταν σαρωτική στο 1ο σετ και δεν επέτρεψε στην Serena να την αμφισβητήσει. Το 2ο σετ ήταν διαφορετικό, αγωνιστικα και όχι μόνο.

Η Αμερικανίδα έγινε έξαλλη κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν δέχθηκε προειδοποίηση από τον διαιτητή γιατί της έκανε νοήματα ο προπονητή της, ενώ λίγο αργότερα η Γουίλιαμς δέχθηκε point penalty, επειδή έσπασε τη ρακέτα της.

Η 37χρονη ξέσπασε κατά του διαιτητή, φωνάζοντας μεταξύ άλλων: «Λες ότι κλέβω. Δεν έχω κλέψει ποτέ στη ζωή μου! Απαιτώ μια συγγνώμη». Ο χαρακτηρισμός «κλέφτης» της κόστισε ένα game penalty και η κατάσταση... ξέφυγε. Η Γουίλιαμς ξέσπασε σε κλάματα, απαίτησε να φύγει ο διαιτητής, ενώ ο κόσμος αντιδρούσε από την κερκίδα.



Δείτε τα σχετικά βίντεο






Ωστόσο, η απονομή επισκιάστηκε από τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο της νεαρής τενίστριας από την Ιαπωνία, με την Σερένα να κάνει την παρέμβασή της και να λέει στους θεατές: «Ας χειροκροτήσουμε την Ναόμι. Είναι ο πρώτος της Grand Slam τίτλος. Είναι η μέρα της. Ας σταματήσουμε το γιουχάισμα. Ελπίζω να είμαι και εδώ του χρόνου, είστε το καλύτερο κοινό»!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x