Στίβος

Έγραψε ιστορία και πάει Παγκόσμιο η Μπελιμπασάκη

Το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ έπιασε ο Μαρία Μπελιμπασάκη στα 400μ. πετυχαίνοντας τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, πίσω από τη Φανή Χαλκιά.

Την απίστευτη αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται επιβεβαίωσε η Μαρί Μπαλιμπασάκη, πιάνοντας το όριο στα 400μ. του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ.

Η πρωταθλήτρια από την Κρήτη τερμάτισε σε 52:28 και έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στην Ελλάδα, πίσω από τη Φανή Χαλκιά (51:68).

Μάλιστα, έγινε η τρίτη Ελληνίδα που πέφτει κάτω από τα 53:00, αφού πέρα από τη Χαλκιά τα έχει κατέβει η Χρυσούλα Γκουντεντούδη (52:65).

Η τελευταία φορά, που μια 400άρα στην Ελλάδα κατάφερε να διανύσει την απόσταση κάτω από τα 53.00 ήταν το 2004.

«Μπήκα στην κούρσα για να κυνηγήσω μια πολύ καλή επίδοση. Ήθελα να περάσω λίγο γρηγορότερα στα 200μ. και θα με βοηθούσε πολύ αν είχα λίγο περισσότερο συναγωνισμό στο τέλος. Είμαι ικανοποιημένη από την παρουσία μου, ωστόσο θα ήθελα έναν καλύτερο χρόνο», δήλωσε η Μαρία Μπελιμπασάκη μετά τον αγώνα.

Στην ίδια απόσταση, το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο βελτίωσε η Ελπίδα Καρκαλάτου με 55.71, ενώ τρίτη ήταν η Ιρις Γεράση με 56.18.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x