sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το απίστευτο κατόρθωμα του Σίρλε!

Σταρ δεν είναι. Σκόρερ δεν τον λες, αλλά ούτε και «μόνιμο» στο Champions League. Όμως, ο Αντρέ Σίρλε με το γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με την Ρεάλ Μαδρίτης, έγραψε ιστορία!

Με το σκορ στο 1-1 στο «Signal Iduna Park» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ κάνει στο 58ο λεπτό την πρώτη κίνηση, προκειμένου να τονώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Έξω ο Μάριο Γκέτσε, μέσα ο Αντρέ Σίρλε. Η Μπορούσια δέχθηκε πρώτη το δεύτερο γκολ, αλλά εκ του αποτελέσματος, η κίνηση αποδείχθηκε «χρυσή». Τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο 25χρονος Γερμανός μεσοεπιθετικός ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Ένα γκολ που δικαιούνταν οι Βεστφαλοί, με βάση την συνολική εμφάνισή τους.

Ο Αντρέ Σίρλε δεν είναι σταρ, ούτε γεννήθηκε για να «φορτώνει» με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Στο Champions League δεν είναι «μόνιμος», αφού με την χθεσινή έφτασε τις 33 συμμετοχές, ενώ το τέρμα που σημείωσε ήταν μόλις το έκτο. Παρ’ όλα αυτά, ήταν ιστορικό, καθώς έγινε ο πρώτος Γερμανός ποδοσφαιριστής που σκοράρει στην συγκεκριμένη διοργάνωση με τέταρτη διαφορετική ομάδα.

Στην πρώτη του χρονιά στο Champions League με τη φανέλα της Λεβερκούζεν (2011-12) κατέγραψε 8 συμμετοχές και ένα γκολ με αντίπαλο τη Βαλένθια. Αγωνιζόμενος στην Τσέλσι (σεζόν 2013-14 και 2014-15), μέτρησε άλλες 14 συμμετοχές και δύο γκολ κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ενώ άλλα δύο γκολ πέτυχε απέναντι στις Ντιναμό Κιέβου και Γάνδη με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, με την οποία είχε 10 συμμετοχές (2015-16). Και ήρθε το χθεσινό (27/9) τέρμα στην πρώτη του συμμετοχή με τη Ντόρτμουντ, για να γράψει ιστορία!

Το ιστορικό γκολ του Σίρλε



Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x