Γενικά

Έγραψε ιστορία ο Ντανατσίδης στην Τασκένδη

Το πρώτο του μετάλλιο σε Γκραν Πρι της IJF κατέκτησε ο Αλέξης Ντανατσίδης.

O παγκόσμιος πρωταθλητής στους U21 το 2013 στη Λιουμπλιάνα έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του σε Γκραν Πρι, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -81 κιλών στο Γκραν Πρι τάεκβοντο της Τασκένδης.

Ο Ντανατσίδης, ο οποίος μέχρι τώρα είχε δύο πέμπτες θέσεις σε Γκραν Πρι (2013 Τζετζού, 2018 Ζάγκρεμπ), αλλά και μία έβδομη (Χοχότ 2018), χάρισε στην Ελλάδα το 16ο μετάλλιό της στην ιστορία του θεσμού και το 11ο χάλκινο. Παράλληλα, με την τρίτη θέση θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία δίνει και την πλειοψηφία των προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».

Ο Ντανατσίδης, ο οποίος προερχόταν από το χρυσό μετάλλιο στο Ασιατικό Όπεν πριν από μία εβδομάδα, έφτασε έως τα ημιτελικά με τρεις σερί νίκες. Επικράτησε του Ουζμπέκου Ρασούλφ, του Μολδαβού Γκοτονοάγκα και του Πολωνού Στέπιεν.

Στα ημιτελικά έχασε από τον Καζάκο Χαμζά, όμως στον τελικό των ρεπεσάζ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Αυστριακού Μπορτσασβίλι.

Ο Γιώργος Αζωίδης, από την πλευρά του, έφτασε μέχρι την… πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Κατέλαβε την πέμπτη θέση στα -73 κιλά, αφού στον τελικό των ρεπεσάζ ηττήθηκε στο Golden Score από τον Σκβορτόφ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) με τρίτη παρατήρηση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στα προκριματικά νίκησε τον Φαρκχοντόφ από το Τατζικιστάν και τον Γάλλο Οτμάν. Στον τελικό του προκριματικού γκρουπ ηττήθηκε από τον Ρώσο Μπαμπγκόεφ, όμως στον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας σε διάστημα 36’’ του Πορτογάλου Σαράιβα.

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, το τετράλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει δύο παρατηρήσεις και τον αντίπαλό του μία. Λίγο πριν τη συμπλήρωση τριών λεπτών στο Golden Score, ο Αζωίδης δέχθηκε τρίτη παρατήρηση που του στοίχισε μια θέση στο βάθρο των νικητών στην κατηγορία του.

Ακόμη από ελληνικής πλευράς, η Ελισάβετ Τελτσίδου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κατηγορία των -70 κιλών, με μία νίκη σε δύο αγώνες.
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x