Επικαιρότητα

Εικόνες-σοκ από την έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας

Τεράστιες καταστροφές στα παρακείμενα κτήρια - Έσπασαν τζάμια μέχρι και στον τέταρτο όροφο της κυπριακής πρεσβείας - Η αντιτρομοκρατική δεν περίμενε το χτύπημα.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την οδό Ξενοφώντος όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΕΒ μετά την έκρηξη της βόμβας τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το ωστικό κύμα από τον εκρηκτικό μηχανισμό, για τον οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποια εκρηκτική ύλη χρησιμοποιήθηκε, ισοπέδωσε τα κτήρια που βρίσκονται γύρω και απέναντι από το γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη το κτήριο της κυπριακής πρεσβείας στο οποίο τα τζάμια έσπασαν μέχρι τον τέταρτο όροφο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 2.51. Ένας άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας και για έκρηξη εντός 40 λεπτών. Ο άνδρας είπε με αλλοιωμένη τη χροιά της φωνής του: «Έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Θα γίνει έκρηξη σε 40 λεπτά. Δεν είναι φάρσα».

inner

Η αντιτρομοκρατική εκτιμούσε ότι αυτή τη χρονική στιγμή δεν υπήρχε κίνδυνος κάποιου εντυπωσιακού χτυπήματος και η ισχυρή έκρηξη προβληματίζει τους αστυνομικούς που δεν πίστευαν ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή μπορούσε να γίνει αυτό το χτύπημα. Από την αστυνομία υπήρχε η εκτίμηση ότι δεν υπήρχαν άτομα στο αντάρτικο πόλης που να μπορούν να αναλάβουν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις και γι' αυτό πιστεύεται ότι χτυπήματα όπως αυτό αποτελούν την έναρξη δράσης μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Εκτίμηση των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής είναι ότι θα υπάρξουν και άλλα χτυπήματα μέχρι την 6η Δεκεμβρίου, την ημέρα μνήμης, δηλαδή, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, γι΄ αυτό και λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για οικονομικούς και πολιτικούς στόχους.

inner

inner

inner

inner

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x