Europa League

«Είμαστε ανώτεροι, αλλά αυτό δεν φτάνει»

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποκλείσει τη Μίντιλαντ δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος πρόσθεσε πως οι «πράσινοι» είναι ανώτεροι, αλλά από μόνο του αυτό δεν εξασφαλίζει πρόκριση.

Δυνατή ομάδα που ιδιαίτερα εκτός έδρας είναι επικίνδυνη, χαρακτήρισε τη Μίντιλαντ ο Γιάννης Αναστασίου μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Europa League.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός είναι ανώτερος, όμως όπως φάνηκε και στα παιχνίδια κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης που προηγήθηκαν, αυτό το στοιχείο από μόνο του δεν είναι αρκετό για να φέρει την πολυπόθητη για το σύλλογο πρόκριση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου:

«Δεν ξέρω τι εικόνα επικρατεί για τη Μίντιλαντ, αλλά είναι μία ομάδα δυνατή, ομάδα κανονική και χρειάζεται προσοχή. Είμαστε ανώτεροι, αλλά είδαμε ότι αυτό δεν φτάνει στα λόγια. Πρέπει να το δείξουμε στην πράξη. Το είδαμε με τη Σταντάρ. Ήμασταν ανώτεροι και δεν το αξιοποιήσαμε, Κάναμε επιπόλαια λάθη στην άμυνα και μας κόστισαν. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δουλέψαμε καλά και έχω την αίσθηση ότι θα κάνουμε ότι πρέπει».

Νομίζετε ότι το ματς θα κριθεί στην πίεση στην άμυνα και στους κεντρικούς χαφ;

«Πού ξέρετε τι είπα στους παίκτες μου; (γέλια) Είναι ομάδα ικανή στο transition και στην κόντρα. Δουλέψαμε στην προπόνηση σε όσα έπρεπε, θα κάνουμε ευκαιρίες και είπα στα παιδιά ότι θα πρέπει να τις τελειώσουμε».

Με ποιο σκορ θα είστε ικανοποιημένος; Με βάση το σκάουτινγκ που κάνατε τη φοβάστε εντός ή εκτός;

«Η πρόκριση θα κριθεί στα δύο ματς. Έχω διαπιστώσει ότι εκτός είναι πιο επικίνδυνη».

Σας προβληματίζει ότι η Μίντιλαντ είναι πιο έτοιμη;

«Όταν μία ελληνική ομάδα παίζει Αύγουστο βρίσκεται πιο πίσω σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές. Είναι και οι συνθήκες στην ομάδα. Όμως, στα ματς με τη Σταντάρ ήμασταν έτοιμοι. Το ίδιο θα γίνει αύριο από πλευράς τρεξιμάτων. Το θέμα είναι να φορμαριστούμε την κατάλληλη στιγμή. Γιατί έχουμε κάποιους σημαντικούς παίκτες σε επίπεδο ετοιμότητας αλλά δεν έχουν εξίσου καλή φόρμα. Αλλά αυτό ισχύει για κάποιους παίκτες, αργούν να πάρουν μπρος. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η Ευρώπη για την ομάδα και θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει».

Με δεδομένο ότι το ματς γίνεται στη Λεωφόρο, πώς θα περάσετε στους παίκτες ότι πρέπει να διαχειριστούν το βάρος του φαβορί;

«Πάντα στη Λεωφόρο θέλουμε τη νίκη. Υπάρχει η αίσθηση ότι πρέπει να παίξουμε φουλ επίθεση και αυτό περνάει στους παίκτες υποσυνείδητα. Το δουλεύουμε για να ανταπεξέλθουμε στην πίεση της Λεωφόρου. Να το διαχειριστούμε σωστά. Αυτό είναι κάτι που μας έχει περάσει στο μυαλό μας και των φιλάθλων μας. Τα παιδιά γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, τους έχω εμπιστοσύνη και θα κάνουν ότι πρέπει. Από εκεί και πέρα, έχει σημασία η λεπτομέρεια και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αυτό είναι κάτι που δουλέψαμε και θα το συνεχίσουμε γιατί δεν αλλάζει άμεσα. Η σημασία του αυριανού ματς, γιατί όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x