Γ' Εθνική

«Είναι αυτονόητο, αλλά παρ' όλα αυτά κολλάμε»

Ο Αλέξης Αγγελόπουλος μίλησε στο www.sport-fm.gr για το πλάνο ανέγερσης του γηπέδου του Εθνικού στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας εκφράζοντας μια μεγάλη απορία…

Ο αριθμός γηπέδων στον Πειραιά είναι αντιστρόφως ανάλογος με τον αριθμό των σωματείων της περιοχής και γενικότερα τις ανάγκες αυτών. Ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία είναι ο Εθνικός, με ένα παρελθόν συνδεδεμένο με την μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η διοίκηση της ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αλέξη Αγγελόπουλο καταβάλει μια προσπάθεια προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα, σκεπτόμενη, όμως, το «καλό» και των υπόλοιπων… άστεγων ομάδων του Πειραιά.

Σύμφωνα με το πλάνο, ο Εθνικός προτείνει την πλήρη αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σε έναν χώρο με πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα έχουν επίκεντρο ένα μεγάλο γήπεδο και ένα μικρότερο για τη διεξαγωγή διαφόρων αθλητικών γεγονότων.

inner
(Φωτογραφία: Η μακέτα του χώρου βάσει της μελέτης που έχει κάνει ο Εθνικός)

Ο Αλέξης Αγγελόπουλος μίλησε στο www.sport-fm.gr για την προσπάθεια αυτή αναφέροντας το σκεπτικό του και εκφράζοντας μια μεγάλη ανησυχία…

«Είναι παράδοξο ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμη το πλάνο, γιατί υπάρχει αθλητική συναίνεση. Εμείς δεν προσπαθούμε να ‘πετάξουμε’ έξω κάποιο σωματείο, αλλά να τα συστεγάσουμε σε ένα παρακείμενο χώρο και μάλιστα με συνθήκες αξιοπρεπείς και όχι τριτοκοσμικές», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Εκτός από αθλητική, υπάρχει πολιτική συναίνεση. Στις μέχρι τώρα κινήσεις μας με την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι όλοι θετικοί στο πλάνο αυτό. Μάλιστα, σε προσωπικό επίπεδο, τουλάχιστον από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουν γίνει κινήσεις προς το ΤΑΙΠΕΔ για να δείξουν ότι υπάρχει συγκατάβαση. Με την πρότζεκτ μάνατζερ και τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ επίσης υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία».

Ωστόσο, η προσπάθεια του Εθνικού για την ανέγερση ενός γηπέδου δεν είναι στρωμένη με… ροδοπέταλα. Ο πρόεδρος του Εθνικού, εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό:

«Με δικαιολογίες οι οποίες είναι κατά κάποιον τρόπο παιδικές… Δηλαδή: πού θα παρκάρει ο κόσμος σε ένα γήπεδο 3.000 θέσεων, όταν κατ’ αντιστοιχία δίπλα στο ΣΕΦ παρκάρουν 18.000 κόσμος και στο Καραϊσκάκη περισσότεροι από 30.000. Και αναρωτιούνται που θα παρκάρουν 3.000 θεατές σε ένα παιχνίδι το οποίο θα γίνεται σε διαφορετική ώρα από αυτή που θα παίζουν οι υπόλοιποι.

Ή μας λένε ότι θα υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, όταν δίπλα στις εγκαταστάσεις υπάρχει το μετρό και το τραμ. Ως γνωστόν, ο πυρήνας των φίλων του Εθνικού είναι στην Καστέλα, άρα δεν θα χρειαστεί να πάρουν καν αυτοκίνητο για να βρεθούν στο γήπεδο… Άρα μιλάμε για δικαιολογίες που δεν στέκουν»
, τόνισε ο κ.Αγγελόπουλος.

«Επίσης υπήρξε άλλη μια δικαιολογία. Πως σε μια εν δυνάμει ιδιωτικοποίηση του παράλληλου χώρου του ΣΕΦ, θα είναι κακό για την αξιοποίηση να υπάρχει δίπλα ένα μικρό γήπεδο ή δύο μικρά γήπεδα. Κάτι που εγώ θεωρώ ότι είναι στολίδι να υπάρχουν δύο περιποιημένα μικρά γήπεδα καινούργια, παρά να υπάρχει ένας χώρος αλάνας, ο οποίος είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον φυλάξεις και να τον κρατήσεις ‘ζωντανό’», αναφέρει και καταλήγει:

«Υπάρχει συναίνεση… Υπάρχει το αυτονόητο, αλλά παρ’ όλα αυτά κολλάμε. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη… Κάτι που είναι αυτονόητο, πρέπει να το κάνουμε».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Εθνικού επισήμανε ότι η προσπάθεια ανέγερσης του γηπέδου, σε καμία περίπτωση δεν έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι.

inner

«Από την στιγμή που έχουμε πάρει την ομάδα είμαστε δύο χρόνια αήττητοι. Η ομάδα ανέβηκε και οι φιλοδοξίες μας δεν σταματούν εκεί. Θέλουμε τον κόσμου του Εθνικού να επιστρέψει αρωγός σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε και κατέληξε διευκρινίζοντας και την κατάσταση με την ονομασία της ομάδας:

«Το θέμα με τη συγχώνευση έχει τελειώσει. Η ομάδα είναι ο Εθνικός 1923. Μάλιστα έχουμε κάνει και επίσημο αίτημα στην ΕΠΟ για να ξαναγυρίσει η ομάδα στον Ερασιτέχνη. Είμαστε ήδη ένα με τον Ερασιτέχνη. Συστεγαζόμαστε. Και τέλος θέλουμε να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος… Έχουμε γίνει ζητιάνοι στο που θα παίξει η ομάδα του χρόνου. Προσπαθούμε να βρούμε στην ευρύτερη περιοχή. Έχουμε κάνει συζητήσεις με το Μοσχάτο αλλά δεν έχουμε ακόμη τίποτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ θα τεθεί επί τάπητος και η πρόταση του Εθνικού για την ανάπλαση του χώρου του ΣΕΦ με την ανέγερση των γηπέδων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x