Κώστας Μιαούλης

Είναι ρεαλιστικός στόχος η πρόκριση για ΠΑΟ-ΠΑΟΚ;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την κλήρωση των εκπροσώπων μας στο Europa League και για τις πιθανότητες πρόκρισης Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Το γεγονός και μόνο, πως τρεις εκπρόσωποι μας κατόρθωσαν να περάσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, για πρώτη φορά, από τότε που πήρε αυτή την ονομασία ο θεσμός είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό. Έστω και αν ο Αστέρας στο φινάλε, είδε τον …χάρο με τα μάτια του, θεωρώ πως άξιζε την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα, ενώ ο σοβαρός για πρώτη φορά σε μεγάλο βαθμό ΠΑΟΚ (για πρώτη φορά φέτος) καθάρισε την Ζίμπρου.

Για το «τριφύλλι» και τον «Δικέφαλο» η κλήρωση, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, θεωρητικά. Διότι πρακτικά, αμφότεροι θα πρέπει να παρουσιάσουν πολύ καλύτερη εικόνα απ’ αυτή που έχουν δείξει ως τώρα και με τον Παναθηναϊκό, να έχει την τεράστια απώλεια του Μπεργκ να ξεπεράσει.

Το καλό είναι πως στην πρεμιέρα οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν εντός, την Ντιναμό, ενώ την δεύτερη αγωνιστική πάνε να παίξουν με την θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου εκτός έδρας. Η Ντιναμό, είναι μια ομάδα με πληθώρα καλών παικτών από τη μέση και μπροστά, αλλά πίσω έχει σοβαρά κενά κι αυτά πρέπει και μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Η Αϊντχόφεν είναι επιθετική, νεανική, έχει ενθουσιασμό, αλλά δεν έχει πείρα και σίγουρα, δεν ξέρω αν το να προχωρήσει στην Ευρώπη είναι μέσα στις προτεραιότητες της.

Οι «πράσινοι» οφείλουν, πρώτιστα και ειδικά τώρα που δεν έχουν την ευχέρεια των γκολ του Μπεργκ, να σφίξουν ακόμα περισσότερο την άμυνα τους, ενώ είναι απαραίτητη η προσθήκη ενός κεντρώου που θα μπορεί να φτιάξει φάσεις.
Ο ΠΑΟΚ, ίσως έχει, θεωρητικά το πιο εύκολο έργο, γιατί υπάρχει μια πολύ δυνατή αντίπαλος, αλλά Γκινγκάμπ και Ντιναμό Μινσκ είναι σίγουρα βατοί αντίπαλοι για την 2η θέση. Βέβαια κανείς δεν δικαιούται να τους υποτιμά, ειδικά τους Λευκορώσους που για να φτάσουν μέχρι τον όμιλο, έβγαλαν έξω, Μιλικόσκι, Κλουζ και Νασιονάλ Μαδέιρα.

Για τον «Δικέφαλο» του Βορρά, το ζητούμενο ε και να βρει ισορροπία ειδικά στο μεσοαμυντικό του κομμάτι, μιας και επιθετικά, με την προσθήκη και του «Παπ», σταδιακά, θ’ αρχίζει να βγάζει πράγματα. Για τον ΠΑΟΚ επίσης το πρόγραμμα είναι καλό, μιας και ξεκινάει εντός και ακολουθεί εκτός έδρας αγώνας με την Γκινγκάμπ. Με τέσσερις πόντους στα δύο πρώτα, ο «Δικέφαλος» μπορεί να ελπίζει.

Ο Αστέρας Τρίπολης, έπεσε, όπως πάνω κάτω αναμενόταν σε εξαιρετικά δύσκολο γκρουπ. Και μόνο η πορεία του μέχρι εδώ είναι υπέρβαση, δίχως αυτό να σημαίνει πως οι Αρκάδες δεν θα παλέψουν όλα τα παιχνίδια και δεν θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Το να περνούσε ο Αστέρας από έναν όμιλο, με Μπεσίκτας, Τότεναμ και Παρτιζάν, θα ισοδυναμούσε με θαύμα. Σίγουρα πάντως, η δυσκολία εδώ για την διαχείριση με την συχνότητα των παιχνιδιών, είναι μεγαλύτερη μιας και η ομάδα της Τρίπολης, ουσιαστικά δεν έχει καν, πραγματοποιήσει προετοιμασία, από τη στιγμή που άρχισε τόσο νωρίς τις υποχρεώσεις της.

Καταληκτικά, ορισμένες ελπίδες υπάρχουν για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, προκειμένου να συνεχίσουν στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο απαραίτητες είναι δύο προϋποθέσεις: Η μία είναι η απαραίτητη βελτίωση, ειδικά στα μετόπισθεν αμφοτέρων. Η άλλη, με δεδομένη και την λειψανδρία στα ρόστερ τους, είναι η αντοχή στις ταυτόχρονες υποχρεώσεις εντός και εκτός συνόρων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x