sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Είσαι έτοιμος να μπεις στο «Μπερναμπέου» για το Ρίβερ-Μπόκα;

O ΣΠΟΡ FM 94.6 και το sport-fm.gr είναι στην πρωτεύουσα της Αργεντινής… τη Μαδρίτη για την ιστορική μάχη της Ρίβερ Πλέιτ με την Μπόκα Τζούνιορς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

H ώρα έφτασε. Εντάξει δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά, αλλά εάν δεν υπάρξει νέο απρόοπτο το βράδυ της Κυριακής θα ξέρουμε τον κάτοχο του φετινού Copa Libertadores.

Σχεδόν ένα μήνα μετά το 2-2 στο «Bombonera» (11/11), η Ρίβερ και η Μπόκα θα δώσουν την τελευταία μάχη για να ανέβουν στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής.

Ο επεισοδιακός τρόπος με τον οποίο αναβλήθηκε το ματς στο «Monumental» οδήγησε τους αρμόδιους φορείς στην απόφαση της διεξαγωγής του δεύτερου τελικού μακριά από την Αργεντινή.

Ο κλήρος έπεσε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και o ΣΠΟΡ FM 94.6 και το sport-fm.gr βρίσκονται στη Μαδρίτη και μέσω του Γιάννη Σταυρόπουλου θα σας μεταφέρουν όλα όσα συμβαίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό! Μείνετε συντονισμένοι…

Πώς φτάσαμε ως εδώ;



Η CONMEBOL πέταξε το μπαλάκι… στο Μπερναμπέου

Σαφώς για τα όσα συνέβησαν στο «Μοnumental» οι ευθύνες της CONMEBOL είναι τεράστιες. Την ώρα που παίκτες της Μπόκα ήταν στο νοσοκομείο είτε με προβλήματα στο αναπνευστικό είτε από μικροτραυματισμούς, η Ομοσπονδία πίεζε για την κανονική διεξαγωγή με την FIFA να κάνει τα στραβά μάτια.



Η αναβολή οδήγησε σε συσκέψεις επί συσκέψεων στα γραφεία της CONMEBOL στην Παραγουάη και τελικά παρά την διαφωνία των διοικήσεων των δύο μονομάχων επιλέχθηκε το «Μπερναμπέου» με την ισπανική Ομοσπονδία να αναλαμβάνει τα πάντα σχετικά με τη διοργάνωση και την διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Οι εφέσεις της Μπόκα, που ζήτησε το τρόπαιο στα χαρτιά (και τώρα θα προσφύγει και στο CAS), αλλά και οι ενστάσεις της Ρίβερ, που τόνιζε πως είναι άδικη για την ίδια η διεξαγωγή του ματς με οπαδούς των δύο ομάδων, έπεσαν στο κενό και τελικά ορίστηκε η σέντρα για την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στις 21.30 (ώρα Ελλάδας).

Τεράστιος ο διχασμός για τον «ξεριζωμό»

Το άκουσμα της ευρωπαϊκής «μετακόμισης» λόγω των επεισοδίων στον επαναληπτικό του «Monumental» χώρισε και τους δημοσιογράφους της Αργεντινής σε δύο μέτωπα. «Τεράστια ευκαιρία για τη διαφήμιση του ποδοσφαίρου μας και της κόντρας της Ρίβερ με τη Μπόκα», έγραφαν οι μισοί. «Απόδειξη πως είμαστε ανίκανοι να διοργανώσουμε έναν τελικό τέτοιου επιπέδου», σημείωναν οι υπόλοιποι.

inner

Μαδρίτη είναι η χρονιά σου!

Για την Μαδρίτη ήταν πρόκληση η διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα. To γεγονός ότι τελικός για το Copa Libertadores θα διεξαχθεί για πρώτη φορά εκτός Λατινικής Αμερικής δίνει αυτόματα ιστορικό χαρακτήρα. Η ιδιαιτερότητα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από την στιγμή που η ισπανική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει και τον τελικό του φετινού Champions League στο νέο γήπεδο της Ατλέτικο, «Wanda Metropolitano». Το ματς κάνει «μοναδικό» και το «Σαντιάγο Μπερναμπέου», καθώς θα γίνει το μόνο γήπεδο που θα έχει φιλοξενήσει τελικούς Mundial, Euro, Champions League, UEFA Cup και πλέον και της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ν.Αμερικής.

Γιατί στη Μαδρίτη;

Οι προτάσεις ήταν πολλές. Οι Κολομβιανοί μπήκαν πολύ δυνατά στη διεκδίκηση όμως η ιδέα του «Atanasio Girardot» στο Μεντεγίν έπεσε γρήγορα στο… κενό αφού θεωρήθηκε αρκετά μικρό (45.943). Σοβαρά εξετάστηκε και η πρόταση για την έδρα της Κρουζέιρο, το μουντιαλικό «Mineirao» (64.000), όμως ο φάκελος έκανε νερά στα θέματα ασφαλείας αφού τα «μεγάλα κεφάλια» δεν ήθελαν να έχουν στο μυαλό τους και την συνύπαρξη Βραζιλιάνων και Αργεντινών στο Μπέλο Οριζόντε.

Από τα φαβορί ήταν το Μιάμι ωστόσο οι ενστάσεις του Υπουργού Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ έβαλαν «Χ» δίπλα και από αυτή την επιλογή. Αρκετά καλά τα πήγε στην αξιολόγησή του ο φάκελος του Κατάρ. Έχοντας και το πλεονέκτημα της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων σε λίγες μέρες, η Ντόχα έφτασε στο «τσακ» ωστόσο τα χάλασε η απόσταση από το Μπουένος Άιρες, καθώς θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο το ταξίδι για τους οπαδούς και κάθε «τζούρα» από superclasico θα χανόταν.

Κάπως έτσι φτάσαμε στη Μαδρίτη. Όχι, δεν ήταν λύση ανάγκης απλά τελικά η συμφωνία έκλεισε πολύ πιο εύκολα απ’ όσο κανείς φανταζόταν. Η Ισπανική Ομοσπονδία ήταν από το πρώτο λεπτό θετική, ο Φλορεντίνο Πέρεθ μέσα σε δύο λεπτά έδωσε το «ok» για το «Μπερναμπέου» και η αστυνομία παρουσιάστηκε έτοιμη για να σηκώσει όλες τις δυνάμεις της στο πόδι.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο φάκελος της Μαδρίτης δεν είχε ούτε μία ένσταση ενώ στα θετικά μεταξύ άλλων αναγνωρίστηκαν:
1.Οι εγγυήσεις της ισπανικής Κυβέρνησης και της Αστυνομίας για την ασφάλεια πολιτών και φιλάθλων. Όπως και στον τελικό του Champions League το 2010, περισσότεροι από 4.100 αστυνομικοί θα επιστρατευτούν για να φέρουν εις πέρας την αποστολή.
2.Η χωρητικότητα και η ποιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο σύνολό τους.
3.Ο επαρκής αριθμός καταλυμάτων και η σύγχρονη συγκοινωνία για τις ανάγκες των οπαδών.
4.Η ποδοσφαιρική παράδοση και η κουλτούρα της πόλης που χαρακτηρίζεται από τις αρχές δίκαιου παιχνιδιού και αθλητικών αξιών.
5.Ο μεγάλος αριθμός Αργεντινών που ζουν στην Ισπανία έτσι ώστε να υπάρχει άρωμα «superclasico».

Με αστυνομική επιχείρηση στο γήπεδο

inner

Το σχέδιο της ισπανικής αστυνομίας για να μη γίνουν τα τρανταχτά λάθη που έγιναν στο «Monumental» έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες. Τόσο η Ρίβερ, όσο και η Μπόκα επέλεξαν την απομόνωση κυρίως για λόγους ασφαλείας και για αυτό θα μείνουν μακριά από το κέντρο της πόλης. Οι εκατομμυριούχοι μένουν και προπονούνται στο Βαλδεβέδας, τις υπερσύγχρονες προπονητικές εγκαταστάσεις της Ρεάλ, οι οποίες απέχουν 7 χιλιόμετρα από το γήπεδο. Ο Σκελότο και οι παίκτες του μένουν λίγο πιο κοντά (3.6χλμ) αφού «δανείστηκαν» το «Rozas» το οποίο χρησιμοποιεί η εθνική Ισπανίας.

Και επειδή κοντεύουμε να το ξεχάσουμε, ας θυμηθούμε τι ματσάρα έγινε στο πρώτο παιχνίδι και πώς ήρθε το 2-2 στο «Μπομπονέρα»:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x