Επικαιρότητα

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής (pics)

Ανάρτησαν πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας.

Εισβολή αντιεξουσιαστλών στο προαύλιο της Βουλής σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα. Περίπου 20 νεαροί βρέθηκαν στο σημείο όπου εισέρχονται οι βουλευτές στο Κοινοβούλιο και ανάρτησαν πανό αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους απεργούς πείνας και ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Η διαμαρτυρία διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά. Οι αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα και μοίραζαν φυλλάδια.

Για προληπτικούς λόγους έκλεισαν όλες οι πόρτες της Βουλής.

inner

inner

inner

inner

inner

inner



Τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται μπαράζ καταλήψεων από ομάδες αντιεξουσιαστών, που δηλώνουν αλληλέγγυοι στους απεργούς πείνας, ζητώντας παράλληλα την αποφυλάκιση κρατουμένων αλλά και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Εκτός από το κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη επί τρεις ημέρες, καταλήψεις καταγράφονται επίσης σε Πάτρα, Κρήτη, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Νέα Σμύρνη.

Στην Πάτρα, ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε σε κατάληψη των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας. Οι αντιεξουσιαστές ανάρτησαν πανό, στα οποία αναγράφονται συνθήματα κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας και ταυτόχρονα ζητούν την αποφυλάκιση κρατουμένων.

Επίσης, μία δεύτερη ομάδα αντιεξουσιαστών βρίσκεται στην είσοδο των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής, στην οδό Κορίνθου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Υπό κατάληψη είναι από το πρωί της Τετάρτης και το δημαρχείο της Ξάνθης, με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους απεργούς πείνας, όπως αναφέρεται σε πανό που έχει αναρτηθεί στην κεντρική είσοδο.

Ομάδα ατόμων μπήκε στο δημαρχείο, νωρίς το πρωί, ζητώντας από το δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους εργαζόμενους να βγουν έξω από το κτίριο. Στη συνέχεια το κατέλαβαν, ανάρτησαν το πανό και έκαναν διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την κατάληψη.

Υπό κατάληψη τελεί και το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Νεαροί σήκωσαν πανό, με τα αιτήματά τους, στον 5ο όροφο του κτιρίου. Η κατάληψη γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στην ομάδα που έχει κάνει κατάληψη στο ΕΚΠΑ.

Στο γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, προχώρησαν αντιεξουσιαστές. Παράλληλα, συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι καταλήψεις στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων αλλά και στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Εισβολή στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών, αποτελούμενη από 20 άτομα. Οι νεαροί έδιωξαν τους υπαλλήλους του δημαρχείου και κρέμασαν ένα πανό στο οποίο αναγράφεται: «Ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό» από την «Κονωνική-ταξική αντεπίθεση».

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε στα Προπύλαια νωρίτερα, στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών για την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα. Όπως καταγγέλλουν, τα περίπου εκατό μέλη ΔΕΠ βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιεξουσιαστές που τους υποχρέωσαν να αποχωρήσουν από τα Προπύλαια, με συνθήματα και ύβρεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x