Χάντμπολ

Έκανε το 2-1 και αγγίζει τον τίτλο ο Ολυμπιακός

O Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 22-17 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Handball Premier. Εκπληκτικός ξανά ο Τσιλιμπάρης, φοβερός ο Ρέινα με 5 γκολ.

Με τον Τσιλιμπάρη σε μεγάλη μέρα και με τον Ρέινα να είναι καταπληκτικός με 5 γκολ και πολλή δουλειά και στη δημιουργία, ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή επικράτησε της ΑΕΚ με 22-17 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Handball Premier. Οι ερυθρόλευκοι πήραν σχεδόν από την εκκίνηση το προβάδισμα στο παιχνίδι, προηγήθηκαν με 12-7 στο μισό του αγώνα και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει κάτι σε δύο σημαντικές στιγμές για την εξέλιξη του. Την πρώτη στο 43' όταν ο Ολυμπιακός είχε μείνει με δύο παίκτες και τον Τσιλιμπάρη στο γήπεδο, όταν οι "ερυθρόλευκοι" φορτώθηκαν με τέσσερα δίλεπτα στο 43' και μείωσαν μόλις κατά ένα γκολ (16-12), ενώ στο 56' ο Ζαμπούνης σε κόντρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιλιμπάρη σε κόντρα για να μειώσει στα δύο γκολ. Αμέσως μετά ο Ρέινα έκανε το 20-16 και έκρινε ουσιαστικά το ματς.

Στο σημείο που ο Ολυμπιακός έμεινε με 3 παίκτες στο γήπεδο, υπήρξε και διακοπή, αφού οι φίλοι των "ερυθρολεύκων" έφτυναν τον διαιτητή, αλλά και πέταξαν κάποια αντικείμενα. Η σειρά μεταφέρεται στο "Γ. Κασιμάτης" την Τρίτη 28.5, όπου αν νικήσει ο Ολυμπιακός, κατακτά τον τίτλο.

O Ολυμπιακός πήρε γρήγορα μια διαφορά με 5-2 και λίγο αργότερα με το 7-4 σε ένα διάστημα που και πάλι η ΑΕΚ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς είχε πολλά προβλήματα, ώστε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από την Ένωση, μόνον ο Αργυρού και ο Παλεβίτσιους σκόραραν, με αποτέλεσμα. Ο Τζηράς έκανε το 10-5 στο 26' και ο Λέμος έκλεισε το προβάδισμα των "ερυθρολεύκων" με 12-7 για το ημίχρονο.

Από το 13-7 και με δύο γκολ του Δομπρή και ένα πέναλτι του Σλοβάκου Μπάλαζ, η ΑΕΚ μείωσε σε 15-11 και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κατεβάσει και άλλο τη διαφορά, όταν οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν με τον τερματοφύλακα και δύο παίκτες μετά από τέσσερα δίλεπτα. Ο Αργυρού μείωσε σε 16-12 κάπου εκεί έγινε διακοπή, με τον διαιτητή, να δέχεται νερά, αλλά η ΑΕΚ δεν το αξιοποίησε. Ο Ζαμπούνης είχε την ευκαιρία να μειώσει σε δύο γκολ στο 56', αλλά ο Ρέινα αμέσως μετά έκανε το 20-16, ενώ ο Κανδύλας το 21-16 για να γείρει οριστικά η πλάστιγγα και να γίνει το 22-17, για το 2-1 στη σειρά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x