Νέα μοντέλα

Εκλεπτυσμένο, με premium πινελιές το Hyundai Kona

Το Kona είναι ο νέος αντιπρόσωπος της Hyundai στα μικρά SUV.

To νέο Hyundai Kona είναι ο νέος αντιπρόσωπος της κορεατικής φίρμας στη μικρή κατηγορία των SUV. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το νέο Kona επί ελληνικού εδάφους, παίρνοντας μια γεύση τόσο για την ξεχωριστή του αισθητική όσο και για τις οδηγικές του αρετές.

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,165 μέτρα, το πλάτος στα 1,800 μέτρα και το ύψος στα 1,550 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο των 2,6 μέτρων –που είναι μακρύτερο κατά 7 εκατ. από του Juke– προμηνύει ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα στα 361 λίτρα, ενώ υπάρχει και διπλό «δάπεδο» για τον χώρο φόρτωσης που θα διευκολύνει τη μεταφορά μεγάλων αντικειμένων, όπως ποδήλατα κ.ά.

Η Hyundai δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον υπερπλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου που περιλαμβάνει μια μεγάλη (από 5΄΄ έως 8΄΄) υπερυψωμένη οθόνη στην κεντρική κονσόλα που υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, 4G, συστήματα τηλεματικής, κάμερα οπισθοπορείας κ.ά. Μακρά είναι και η λίστα με τα συστήματα υποβοήθησης, όπως είναι η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphone.

Το Kona βασίζεται σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο (ίδιο με του KIA Stonic), με την Hyundai να τονίζει την ειδική σχεδίαση για να χωρέσει η τετρακίνηση (όπου υπάρχει), τη νέα διάταξη της ανάρτησης και το διαφορετικό σύστημα εξάτμισης, δίχως να υπάρχει ψηλό τούνελ μετάδοσης ώστε να μην επισκιάζεται ο χώρος για τους επιβάτες.

Στη βάση της γκάμας των κινητήρων βρίσκεται ο 3-κύλινδρος turbo T-GDI με 120 άλογα, 172 Nm ροπής και εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο (0-100 σε 12 δλ., τελική ταχύτητα στα 181 χλμ./ώρα), ενώ η ισχυρότερη έκδοση 1.6 T-GDI με 177 άλογα και αυτόματο 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (0-100 σε 7,7 δλ., τελική 210 χλμ./ώρα) συνδυάζεται με τετρακίνηση.

Νέα αύξηση πωλήσεων

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών τον μήνα Μάιο 2018 υπήρξαν αυξημένες κατά 16,9% ως προς τον μήνα Μάιο 2017. Συνολικά, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2018 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 23,7% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2018 κινήθηκε 60,3% χαμηλότερα ως προς τον μέσον όρο προ κρίσης (2000-2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση (+3,8%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50cc) οι ταξινομήσεις σημείωσαν αύξηση 20,3% σε σύγκριση με το 2017.

Άρης Γαλανόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x