F1

Έκλεστοουν: «Η Mercedes έχει το καλύτερο μονοθέσιο και τον καλύτερο οδηγό στον κόσμο»

Τους φόβους και τις αμφιβολίες για την ανταγωνιστικότητα του νέoυ πρωταθλήματος εξέφρασε το αφεντικό της Formula 1 Μπέρνι Έκλεστοουν και ισχυρίστηκε πως κανείς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Χάμιλτον.

Η απρόσμενη απόφαση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Νίκο Ρόσμπεργκ να αποχωρήσει πρόωρα από την ενεργό δράση μόλις στα 31 του χρόνια και δη στο πικ της καριέρας του, έχει προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στην Formula 1. Τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του Γερμανού δίνουν και παίρνουν και στην Mercedes ψάχνουν τον οδηγό που θα συμπληρώσει το οδηγικό τους δίδυμο ενόψει της νέας σεζόν.

Ο ισχυρός άνδρας της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, όμως, φοβάται πως η Mercedes δεν θα καταφέρει να βρει κάποιον teammate εξίσου ανταγωνιστικό για τον Λούις Χάμιλτον στην μάχη του τίτλου για το 2017, δεδομένου πως η ομάδα του διαθέτει το καλύτερο μονοθέσιο του grid.

«Νομίζω πως κανείς δεν πρόκειται να παρακολουθήσει από την τηλεόραση ή να αγοράσει εισιτήριο για να δει τον Χάμιλτον να εξαφανίζεται από τα υπόλοιπα μονοθέσια με το που σβήνουν τα κόκκινα φώτα της εκκίνησης», είπε ο Μπέρνι στο Skysports και συνέχισε: «Θα ήταν κακό για όλους μας, για το ίδιο το άθλημα αλλά και για τον Λούις γιατί νομίζω ότι θέλει να κερδίζει δίκαια και θέλει να κερδίζει κάποιον. Ελπίζω να κάνω λάθος στην εκτίμηση μου για το επερχόμενο πρωτάθλημα, ελπίζω όποιος τελικά βρεθεί στην ομάδα της Mercedes να μπορέσει να πιέσει και να ανταγωνιστεί αν όχι κερδίσει τον Βρετανό. Η προσωπική μου γνώμη είναι πως δεν πρόκειται να συμβεί».

Ερωτηθείς πάντως για το ποιος πιστεύει ότι θα αντικαταστήσει τον Νίκο Ρόσμπεργκ, απάντησε: «Πιστεύω πως υπάρχουν ένας ή δύο οδηγοί με αυτές τις ικανότητες. Ο Φερστάπεν είναι ένας από αυτούς, φέτος ήταν εξαιρετικός και θεωρώ ότι θα μπορούσε να ταιριάξει με τον Χάμιλτον. Το πρόβλημα είναι ένα: η ομάδα της Mercedes έχει τα πάντα, το καλύτερο μονοθέσιο και τον καλύτερο οδηγό στον κόσμο».

Φωτεινή Γεωργάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x