Επικαιρότητα

Εξαγριωμένος ρινόκερος επιτίθεται στους οικολόγους που τον απελευθέρωσαν! (pics)

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες

Τη στιγμή που ένας ρινόκερος ορμά εξαγριωμένος καταπάνω στα μέλη της οικολογικής ομάδας που τον απελευθέρωσε σε εθνικό πάρκο του Νεπάλ κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, με τις εικόνες να μας υπενθυμίζουν για μια ακόμη φορά πόσο απρόβλεπτη είναι η φύση.

Σύμφωνα με τon Independent, o τεράστιος ρινόκερος χίμηξε πάνω σε μέλη της οργάνωσης που βρίσκονταν πάνω σε ρινόκερους αλλά και στο όχημα που τον μετέφερε χωρίς - ευτυχώς - να υπάρξουν τραυματίες.



Το τεράστιο θηλαστικό απελευθερώθηκε πρόσφατα στο Εθνικό Πάρκο Τσιτγουάν με στόχο να ενισχυθεί ο εκεί πληθυσμός των ρινόκερων, ο οποίος είχε αποδεκατιστεί από τους λαθροθήρες στις αρχές του 20ου αιώνα.



Παρότι οι προσπάθειες των οικολόγων τα τελευταία χρόνια φαίνονται να αποδίδουν καρπούς, με τους πληθυσμούς να ακολουθούν πλέον ανοδική πορεία, υπολογίζεται ότι στην Ινδία και το Νεπάλ ζουν μόλις 4.000 ρινόκεροι του συγκεκριμένου είδους. Εξάλλου, κάποιοι ντόπιοι συνεχίζουν να κυνηγούν αυτό το απειλούμενο είδος, κυρίως λόγω του κέρατού του που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική της περιοχής.



Μια τοπική ομάδα προστασίας της άγριας ζωής σκοπεύει να απελευθερώσει αυτήν την εβδομάδα τέσσερις θηλυκούς ρινόκερους, με την ελπίδα ότι θα ζευγαρώσουν με τον «ζόρικο» αρσενικό, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον τοπικό πληθυσμό.



Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x