Επικαιρότητα

Εξι νεκροί λόγω κακοκαιρίας στη Β. Ευρώπη

Χιλιάδες επιβάτες επηρεάστηκαν από την ακύρωση 320 πτήσεων

Πρώτη επλήγη η Ολλανδία. Θυελλώδεις άνεμοι, που φύσηξαν από τη Βόρεια Θάλασσα, δημιούργησαν τεράστια προβλήματα χθες το πρωί σε όλη τη χώρα, προτού το «μάτι» της καταιγίδας πλήξει τη Γερμανία τις απογευματινές ώρες. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις δύο χώρες, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και χιλιάδες άλλοι εγκλωβίστηκαν σε ακινητοποιημένα τρένα, κλειστά αεροδρόμια και μπλοκαρισμένους δρόμους.

Στο Ρότερνταμ, κάμερα αποτύπωσε τη στιγμή που ο αέρας ξηλώνει και παρασύρει ολόκληρη σκεπή, ενώ στο λιμάνι της πόλης, στοιβαγμένα κοντέινερ παρασύρθηκαν από τον αέρα και έπεσαν στη θάλασσα. Αλλη κάμερα, από συνοδηγό αυτοκινήτου, αποτύπωσε τη στιγμή που προπορευόμενο φορτηγό ανατράπηκε λόγω του αέρα. Τουλάχιστον 30 τέτοια περιστατικά σημειώθηκαν σε οδικούς άξονες σε όλη τη χώρα, ιδίως σε γέφυρες, όπου οι ριπές του ανέμου έφθασαν τα 140 χλμ./ώρα.

Στο Χρόνιγκεν, λεωφορείο έπεσε μέσα σε κανάλι, το οποίο ευτυχώς δεν ήταν πολύ βαθύ, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να απεγκλωβιστούν σπάζοντας ένα τζάμι, ενώ οι πτώσεις δέντρων προξένησαν δεκάδες ατυχήματα, με σοβαρότερο αυτό στο οποίο ενεπλάκη σχολικό λεωφορείο με επτά τραυματίες. Από πτώση δέντρου σε αυτοκίνητο έχασε τη ζωή του ένας άνδρας, ενώ άλλος σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό ενώ βάδιζε σε πλεξιγκλάς, το οποίο πιθανολογείται ότι έσπασε λόγω του αέρα.

Οι πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων στις σιδηροδρομικές γραμμές οδήγησαν στο κλείσιμο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, ενώ στο αεροδρόμιο Σίπχολ ακυρώθηκαν 320 πτήσεις. Στη Γερμανία επίσης διεκόπησαν όλες οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ενώ εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα αεροδρόμια του Ανόβερου και πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας. Στη Γερμανία τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x