Επικαιρότητα

Έξηντα μία συλλήψεις στο Σεντ Λούις

Οι κατηγορίες κυμαίνονται από παράνομη συγκέντρωση μέχρι εμπρησμό και διάρρηξη

Στις 61 ανέρχονται οι συλλήψεις στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τη νύχτα στα προάστια του Σεντ Λούις. Οι ταραχές ακολούθησαν την απόφαση του δικαστηρίου να μην ασκηθεί δίωξη στο λευκό αστυνομικό Darren Wilson που πυροβόλησε και σκότωσε το καλοκαίρι τον 18χρονο, άοπλο μαύρο Μάικλ Μπράουν.

Οι κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων κυμαίνονται από παράνομη συγκέντρωση μέχρι εμπρησμό και διάρρηξη. Στη διάρκεια της νύκτας, οργισμένα πλήθη πυρπόλησαν κτίρια και αυτοκίνητα και λεηλάτησαν επιχειρήσεις, ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης. Ταραχές σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας και στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Σιάτλ, το Λος Άντζελες, το Όκλαντ, και την Ουάσινγκτον.

Μολονότι δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Σεντ Λούις Τζον Μπέλμαρ δήλωσε πως οι ταραχές που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας και νωρίς σήμερα το πρωί ήταν "πολύ χειρότερες" από τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει αμέσως μετά τον πυροβολισμό του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου.

Δώδεκα κτίρια στο Φέργκιουσον πυρπολήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας και η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών, δήλωσε ο Μπέλμαρ. Τα σχολεία στο Φέργκιουσον και τις γύρω μικρότερες πόλεις ανακοίνωσαν πως δεν θα ανοίξουν σήμερα. Οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να διαδηλώσουν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου στο Κλέιτον του Μιζούρι όπου συνεδρίασε το σώμα των ενόρκων.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x