Στίβος

Έκτος στον κόσμο ο Τσαμουδάκης

Με την έκτη θέση στον τελικό των 10.000μ. βάδην και νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία του επιστρέφει απ’ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στο Γιουτζίν ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης.

Την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/ Νεανίδων του Γιουτζίν κατέλαβε ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης, που τερμάτισε σε 40.35.89 στον τελικό των 10.000μ. βάδην.

Ο αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ, που κατείχε ο (42.01.41), ενώ έδειξε εντυπωσιακή εικόνα ενόψει της συνέχειας.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Ιάπωνας Νταισούκε Ματσουνάγκα (Ιαπωνία) με 39.27.19, δεύτερος με 39.51.59 ήταν ο Ισπανός Ντιέγκο Γκαρσία και τρίτος ο Πάολο Γιουρίβιλκα (Περού) με 40.02.07.

Η κούρσα ήταν σε αρκετά υψηλό επίπεδο, αφού από τους 33 αθλητές που τερμάτισαν στην κούρσα οι 32 βελτίωσαν είτε τα φετινά τους είτε τα ατομικά τους ρεκόρ.

Ο Ιάπωνας αθλητής απο την αρχή της κούρσας πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε σε κανένα σημείο της.

Ο Τσαμουδάκης απο την αρχή της κούρσας βρέθηκε σε γκρουπ 12 αθλητών και κατάφερε να κρατηθεί μέχρι το τέλος της, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του, που έχαναν έδαφος. Ο Γιάννης Βαίτσης ακυρώθηκε στο έκτο χιλιόμετρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x