Γενικά

«Έλαμψε» στην Πράγα η Τελτσίδου

Τη δεύτερη θέση στον τελικό του τζούντο στην κατηγορία των 63 κιλών, κατέκτησε η Ελισάβετ Τελτσίδου στο Ευρωπαϊκό OPEN κάτω των 21 ετών που διεξήχθη στην Πράγα.

Με διακρίσεις συνεχίζει την πορεία της στο τζούντο η Ελισάβετ Τελτσίδου.

Η νεαρή τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 63 κιλών, στο Ευρωπαϊκό OPEN U21 που διεξήχθη στην Τσεχία και βρίσκεται στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η πρόκριση στον τελικό ήρθε με τρεις νίκες, επί της Σάλοτ Σουάμπ από την την Ελβετία με Yuko, της Σάρα Παντίγια από την Ισπανία με Ippon και της Μπαρ Φαρίν από το Ισραήλ επίσης με Ippon.

Στον τελικό βρήκε απέναντί της την Μάγια Μπλαγκόγεβιτς από την Κροατία, από την οποία ωστόσο γνώρισε την ήττα με Ippon που την υποχρέωσε να μείνει στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης

Η φάση που έκρινε τον τελικό εξόργισε τον εθνικό προπονητή, Νίκο Ηλιάδη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα, θεωρώντας ότι «ένα πεντακάθαρο Yuko, οι διαιτητές το υπέδειξαν ως Ippon. Δυστυχώς χάσαμε άδικα ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο. Η Ελισάβετ δείχνει μια εξαιρετική σταθερότητα και αυτό θα την βοηθήσει σίγουρα στο μέλλον. Είναι από τις αθλήτριες που ακούνε τον προπονητή τους. Είναι τιμή για όλους εμάς που δουλεύουμε μαζί της να έχουμε στις τάξεις της εθνικής ομάδας μια τέτοια αθλήτρια. Η Κροάτισσα ήταν στα μέτρα της και θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει την πρώτη θέση. Φεύγουμε από την Πράγα με το ασημένιο μετάλλιο, αλλά και με μία πικρία».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μέσα στη χρονιά έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων και συγκεκριμένα στο 6th Iliadis Cup, αλλά και στην Κορούνια της Ισπανίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x