Επικαιρότητα

Κομπίνα με μηνύματα SMS

Απάτη μέσω κινητής τηλεφωνίας ήρθε στο φως την Παρασκευή. Επιτήδειοι αποστέλλουν SMS σε τυχαίους χρήστες, δήθεν ότι έχουν κερδίσει 850.000 λίρες Αγγλίας, χρεώνοντας τους με διάφορα ποσά.

Προειδοποίηση προς τους πολίτες να αγνοήσουν παραπλανητικά μηνύματα SMS στα οποία φέρεται ότι έχουν κερδίσει 850.000 λίρες Αγγλίας, απηύθυνε η Ελληνική Αστυνομία την Παρασκευή.

Τα επίμαχα μηνύματα καλούν τους δήθεν τυχερούς να αποστείλουν χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως προπληρωμή φόρων ή έξοδα εκταμίευσης των ποσών που τάχα έχουν κερδίσει.

Επισημαίνεται ότι το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει:

«Your Mobile Number has Won 850.000 British Pounds in the ongoing Samsung Promo. Visit and click on Prize at the top menu. Your Samsungk: 10965»

Όπως αναφέρει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλά τέτοια κρούσματα, ενώ τονίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα.

Αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες, που ενημερώνονται παραπλανητικά ότι ο κάτοχος του τηλεφώνου έχει κερδίσει ποσό ύψους 850.000 λιρών Αγγλίας, από διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας.

Εν συνεχεία, για να εισπράξουν το ποσό, προτρέπει τους χρήστες να επισκεφτούν συγκεκριμένη ιστοσελίδα του διαδικτύου και έπειτα τους ζητά να πληκτρολογήσουν τον επισυναπτόμενο κωδικό για να μάθουν τις λεπτομέρειες είσπραξης του ποσού.

Εάν ο χρήστης πεισθεί για την υποτιθέμενη νίκη του στο διαγωνισμό και αρχίσει να επικοινωνεί με τους δράστες, του ζητείται να αποστείλει χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως προπληρωμή φόρων ή έξοδα εκταμίευσης των χρημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει προς τους πολίτες σε κάθε περίπτωση :

* Να επικοινωνούν άμεσα με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBERALERT» μέσω του application «CYBER KID» ή

* Να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476464 ή

* Να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και συγκεκριμένα την επιλογή «Οδηγός του Πολίτη»

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x