Επικαιρότητα

Ελεύθεροι δύο δεσμοφύλακες για το θάνατο του Ίλι Καρέλι

Στη φυλακή παραμένουν μόνο έξι συνάδελφοί τους

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο τελευταίοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νιγρίτας, που κλήθηκαν σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή, για τον θάνατο του Αλβανού φονιά, Ίλι Καρέλι.

Ο πρώτος αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων, ενώ στον δεύτερο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συνολικά για την πολύκροτη υπόθεση κατηγορούνται 15 δεσμοφύλακες της Νιγρίτας, από τους οποίους έξι έχουν προφυλακιστεί και οχτώ έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Η μοναδική απολογία που εκκρεμμεί είναι του δεσμοφύλακα που ισχυρίζεται ότι δεν βρισκόταν στο χώρο των φυλακών κατά την μεταγωγή του Ίλι Καρέλι στη Νιγρίτα με την ανακρίτρια να ζητά την προσκόμιση των αποδεικτικών στοιχείων που επιβεβαιώνουν ή απορρίπτουν τον παραπάνω ισχυρισμό.

Όσο για τον τέως διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος κατηγορείται για το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία, αυτός αναμένεται να κληθεί σε απολογία αμέσως μετά το Πάσχα.

Ο Καρέλι έχασε τη ζωή του από τα βασανιστήρια που υπέστη στις φυλακές Νιγρίτας, όπου είχε οδηγηθεί μετά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, Γιώργου Τσιρώνη, το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου όταν μετά το μεσημεριανό και ενώ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους, ο Αλβανός βαρυποινίτης έμεινε πίσω με στόχο να επιτεθεί στον υπαρχιφύλακα. Όταν υπάλληλοι τον πλησίασαν άρχισε να φωνάζει: «Αφού δεν μου δίνετε την άδεια θα πάρω έναν από εσάς μαζί μου».

«Με κρατάτε άδικα μέσα, μου στερήσατε την ελευθερία. Δεν έχω διαπράξει φόνο και δεν με αφήνετε να δω τη μητέρα μου και εγώ θα στερήσω τη ζωή σε έναν από εσάς». Αυτό μάλιστα, είχε γράψει σε σημείωμά του ο Καρέλι, λίγο πριν αποφασίσει να επιτεθεί και να σκοτώσει τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη, ο οποίος εκείνη τη στιγμή το κρατούσε στα χέρια του και το διάβαζε.

Αμέσως μετά και πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και σκότωσε τον 46χρονο με τρεις μαχαιριές -μία πισώπλατα, μία στη μύτη και το τελειωτικό χτύπημα στην καρωτίδα. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Άμφισσας, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε.

Πηγή: Parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x