Κώστας Μιαούλης

Ελλαδάρα απ’ τα παλιά, αλλά και χαμένη ευκαιρία

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το αποτέλεσμα που περίμενε στη Ζένιτσα, αλλά και για το καλύτερο που θα μπορούσε να έρθει, αν ο Μάνταλος είχε σκοράρει ένα γκολ που θα μας έβαζε στο κόλπο και για πρωτιά.

Φυσικά και δεν συζητάμε το αν είναι καλό το αποτέλεσμα. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμα και η Εθνική που πέρασε στο Μουντιάλ, στη Ζένιτσα έφυγε με τρία γκολ στις αποσκευές της, πριν από τέσσερα χρόνια. Επιπλέον δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πήρε αυτό το αποτέλεσμα η Εθνική. Φαντάζομαι πως τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί ακόμα χειρότερα στο φινάλε από άποψη βιαιοπραγιών των Βόσνιων, αν ο Μάνταλος είχε σκοράρει στο τετ-α-τετ, από τον συνδυασμό του Μήτρογλου και του Αναστάσιου Δώνη.

Ο τελευταίος έκανε ένα υπέροχο ντεμπούτο, που δείχνει πως η ποιότητα του παίκτη αυτού, σε συνδυασμό με τον χρόνο συμμετοχής που πήρε στο δεύτερο κομμάτι του γαλλικού πρωταθλήματος στη Νις, τον καθιστούν όχι μόνο έτοιμο παίκτη, αλλά και παίκτη πολυτελείας σε αυτή την Εθνική ομάδα.

Ο Καρνέζης κράτησε όρθια την Εθνική, ο Ζέκα βρισκόταν παντού δικαιώνοντας τον Σκίμπε που ήθελε τόσο πολύ να τον κάνει Έλληνα. Για μένα το κέρδος με τον Τάσο Δώνη είναι τεράστιο γιατί μιλάμε για μια μονάδα που δίνει μια πολύ ποιοτική λύση στη φαρέτρα του Μίχαελ Σκίμπε.

Ο Μπακασέτας για ένα ακόμα ματς από την άλλη δεν δικαίωσε τον Γερμανό που επιμένει να τον καλεί αγνοώντας τον Λάζαρο. Ωστόσο όλες οι υπόλοιπες επιλογές του Γερμανού, από άποψη τακτικής τον δικαίωσαν. Για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο τα λόγια περιττεύουν. Αν ήταν Ιταλοί οι δύο τους, όλος ο πλανήτης θα μιλούσε για το καλύτερο δίδυμο στόπερ. Ο Καρνέζης έχει κάνει ένα απίστευτο ματς απόψε όμως και πιστεύω πως δικαιούται ίσως λίγο παραπάνω από τη δόξα του αποτελέσματος. Άλλωστε είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσεις το μηδέν σε τέτοια κολασμένη ατμόσφαιρα.

Βέβαια δεν μπορώ να μην δω την αρνητική όψη. Αν ο Μάνταλος είχε κάνει το γκολ προς το φινάλε, τότε οι Βόσνιοι θα βρίσκονταν στο καναβάτσο και ακόμα και μια πιθανότητα πρωτιάς δεν θα ήταν κάτι πέρα από τη φαντασία. Η Εθνική θα είχε 14, αν είχε κερδίσει, μόλις δύο λιγότερους από το Βέλγιο και θα τα έπαιζε όλα, χωρίς το παραμικρό άγχος σε ένα ματς με τους Βέλγους στην έδρα της για να κάνει το κόλπο-γκρόσο.

Τώρα έχει από κάτω τη Βοσνία στον έναν πόντο και όπως και να το κάνεις πίεση εξακολουθεί να υπάρχει. Όμως θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αυτή η ομάδα κερδίζει ξανά την εκτίμηση όλων μας παιχνίδι με το παιχνίδι και το σημερινό αποτέλεσμα, είναι αυτά που μας κάνουν να πιστεύουμε πως το «πειρατικό» με ένα νέο πλήρωμα μπορεί να βάλει πλώρη για νέες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x