Κώστας Μιαούλης

Ένα ανθρώπινο λάθος ανάποδα και ο... ΠΑΟΚτσής Αλέξης

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τα ανθρώπινα λάθη των διαιτητών, που με την... εξυγίανση, λογικά, θα γίνονται εις βάρος όλων, αλλά και για τον νέο φίλο του ΠΑΟΚ, Αλέξη Τσίπρα.

Μπαίνουμε στην περίοδο, όπου όλοι είναι εναντίον όλων και επισήμως πλέον. Το αν οποιασδήποτε απόχρωσης εφημερίδα, θα παίρνει το μέρος του ενός ή του άλλου ευκαιριακά, είναι μέσα στο παιχνίδι, αλλά από τη στιγμή που ο ευνοημένος του μήνα, υιοθετεί και επίσημα τη γραμμή της Ε.Ο, ως προς τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε για να καλύψει τα διαιτητικά λάθη, που ήταν πάντα υπέρ του Ολυμπιακού το προηγούμενο διάστημα, πάμε για άλλα γούστα πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε, για έναν άνθρωπο που έχει αποφασίσει πως ποτέ δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι και πως κάπου πάντα θα γέρνει η πλάστιγγα, το προσεχώς, είμαι βέβαιος πως θα έχει τεράστια πλάκα.

Ξεκαρδιστική η επιχειρηματολογία του «εντάξει ρε παιδιά ήταν 1-1, μπορεί να κέρδιζε ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Βέβαια όλα αυτά φταίει κι η ΑΕΚ που τα ανέχτηκε, αλλά μάλλον επειδή κάποιοι αποφάσισαν να «κουρδίσουν» κάποια κουμπιά της άλλης πλευράς, θα πρέπει να περιμένουν και τα «ανθρώπινα λάθη» από την ανάποδη. Θα είχε πλάκα λοιπόν ένα ανθρώπινο λάθος την Κυριακή στην Τούμπα, σε βάρος του ΠΑΟΚ, για να διαπιστώσουμε πως εκλαμβάνει και η αντίπαλη μεριά αυτού του είδους τα λάθη. Αφού εξυγιάνθηκε το ποδόσφαιρο, τώρα θα γίνονται λάθη σε βάρος όλων, έτσι δεν είναι; Ε, το ένα Σάββατο ο ένας, την άλλη Κυριακή ο άλλος. Αν και ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα, έχει ρίξει τέσσερις και όχι τρεις πιστολιές στην ΑΕΚ, αλλά εκείνη δεν έχει ρίξει καμία. Υποψιάζομαι, πως έστω αν όχι μέχρι το τέλος της σεζόν, από τη νέα, να προσπαθήσει να...ρεφάρει η ΑΕΚ. Εκτός αν ο μόνιμα ευνοημένος των τελευταίων εβδομάδων ήρθε για να μείνει!

Τώρα για όσους ανακάλυψαν πέναλτι του Σιμόες στον Κρέσπο, ασφαλώς και απευθύνονται στο δικό τους κοινό. Η φάση ξεκινά με τον αμυντικό του ΠΑΟΚ να εμποδίζει αντικανονικά τον Σιμόες. Αλλά για να μην βγάλουμε και τον Κομίνη, αθώο του αίματος της ΑΕΚ που έτρεξε, η χαρισμένη κόκκινη στον Μάτος στο 6’, αλλά και ο... πορτιέρε Κάνιας που βουτάει την μπάλα, σαν τερματοφύλακας στο κέντρο του γηπέδου, σε κόντρα που πάει να βγάλει η Ένωση και δεν παίρνει κάρτα αποτελεί ένα ακόμα... ανθρώπινο λάθος ή μάλλον άλλα δύο.

Η ξεχασμένη "πιστολιά"

Κι επειδή έχει μείνει η εντύπωση πως η ΑΕΚ έχει δεχτεί μόνο τρεις πιστολιές από τον ΠΑΟΚ τον τελευταίο 1.5 χρόνο, ας θυμηθούμε, μιας και έχουμε πλέι-οφ την Κυριακή. Ο Βάργκας στο περσινό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 για τα πλέι-οφ, εκτελεί φάουλ στο 16’. Ο Αραβίδης παίρνει κεφαλιά, ο Λέοβατς κάνει πέναλτι με το χέρι, ο Μάνταλος το δίνει. Όμως ο καλός (ρε τι γίνεται με τους πλάγιους) Καραϊσαρίδης...ανακαλύπτει επιθετικό φάουλ του Κολοβέτσιου στον αμυντικό του ΠΑΟΚ. Διαιτητής, για πολλοστή φορά στην ιστορία, παίρνει απόφαση υπέρ της ΑΕΚ πίσω για να την αλλάξει. Όπως κάποτε ο Τριτσώνης που παρενέβη στο 1-2 του Σκόκο στο Φάληρο, όπου ως 4ος έπεισε τον διαιτητή να μετρήσει ένα γκολ, την ώρα που ο Αβραάμ έλεγε στον Μήτρογλου «τι κάνεις ρε Κώστα» επειδή ακούμπησε την μπάλα από αντικανονική θέση και άρα δεν έπρεπε να μετρήσει.

Αλέξης για... Γραφείο Τύπου του ΠΑΟΚ

Ξέρετε ότι στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχω καμία συμπάθεια, όπως γενικότερα στους γιαλαντζί δεξιούς, πιο πολύ κι από τους αριστερούς. Όμως το να πεταχτεί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και να υπερασπιστούν περίπου σαν Γραφείο Τύπου ΠΑΕ, τον ΠΑΟΚ για κάτι αυτονόητο που είπε ο αρχηγός της ΝΔ, το βλέπω σαν μια ακόμα απόδειξη του μεγέθους της στενής σχέσης, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ιβάν.

Δηλαδή και θεσμικά να το δει κανείς, από συνέντευξη μίας ώρας, ο Πρωθυπουργός βρίσκει ν’ απαντήσει από τόσα θέματα για τα οποία μίλησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον ΣΚΑΪ, στο 1,5 δευτερόλεπτο, στο οποίο ο Μητσοτάκης λέει πως το πέναλτι του ΠΑΟΚ ήταν «πέτσινο». Ο Αλέξης μάλλον σκέφτεται την επόμενη μέρα, αν δεν ξαναβγεί Πρωθυπουργός. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να ονειρεύεται και το... Γραφείο Τύπου του ΠΑΟΚ.

Βλέπω μάλιστα τον Τσίπρα σύντομα να μοιράζει διαρκείας της νέας αγαπημένης του ομάδος ακόμα και στην Κουμουνδούρου, αφού φαίνεται ζήλεψε τη δόξα, του κόμματος με το οποίο γαλουχήθηκε μικρός και δεν είναι άλλο από το ΠΑΣΟΚ. Στον ίδιο δρόμο που χάραξε λοιπόν και ως προς τα διαρκείας του ΠΑΟΚ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x