Γιώργος Ζαχαριάδης

Ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, μια έφεση, ένας τίτλος

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και την… πρόθεση νίκης, την έφεση και την… πρόθεση δικαίωσης για ένα αγώνα που δεν θα γίνει ποτέ.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αν δεν έχει προκύψει απόφαση που θα αλλάζει άρδην το σκηνικό και ο κόσμος καταφέρει να μπει στην Τούμπα, την οποία προφανώς θα γεμίσει, όπως μπορεί κανείς να προβλέψει με απόλυτη βεβαιότητα, συζητάμε για μια δοκιμασία του ΠΑΟΚ, για ένα ακόμη εμπόδιο που θα πρέπει να το διαχειριστεί και αγωνιστικά.

Είναι ήδη καταγεγραμμένο ότι η περιπέτεια με τον Ολυμπιακό έχει επηρεάσει την ομάδα, δεν ήταν στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ που τα σάρωσε όλα. Ήταν μια ομάδα σχεδόν στα επίπεδα των πρώτων ημερών του Λουτσέσκου. Μέχρι κι ο Λουτυσέσκου ήταν ο… Λουτσέσκου των πρώτων αγωνιστικών, όταν έκανε του κεφαλιού του. Έβγαζε παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και άλλαζε απλά τα πρόσωπα χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει παρέμβαση που θα διαφοροποιούσε τη θέση του ΠΑΟΚ στον αγώνα και θα τον οδηγούσε στη νίκη.

Ήταν μια παράσταση που δεν οδηγούσε πουθενά κι αν κρίθηκε στο τέλος δεν λέει τίποτε… Θα μπορούσε να είχε χάσει νωρίτερα τους βαθμούς, όπως το περίμεναν οι περισσότεροι, βλέποντας την εξέλιξη του αγώνα.

Με την ΑΕΚ και το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, υπάρχει κίνητρο και δεν είναι… μόνο δικό του, διότι και η ΑΕΚ θέλει το πρωτάθλημα και δεν είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος.

Από τις εικόνες των δύο ομάδων, μάλλον έχουμε να κάνουμε με την πιο δυνατή κόντρα της σεζόν και σε άδεια Τούμπα, δημιουργείται θέμα για το γηπεδούχο.

Παρ΄ όλα αυτά, εκτιμώ ότι το προβάδισμα ακόμη κι αν δεν είναι εντυπωσιακό, δεν μπορεί να ανήκει στον ΠΑΟΚ και η επικράτηση θα πρέπει, αν είναι δυνατόν, να είναι τόσο πειστική που να μην αφήνει κανένα περιθώριο για να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά του.

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν θα παίξει ρόλο ακόμη και στην ετυμηγορία της έφεσης, την οποία αναμένουμε ακόμη κι αυτή την ώρα, αν τελικά φτάσουμε μετά τον αγώνα της Κυριακής (11.3).

Πάντως, για την απόφαση της δευτεροβάθμιας, μου φαίνεται ότι θα γράψουμε ιστορία. Αν τυχόν αλλάξει η … κατανομή των βαθμών και δεν υπάρξει αγώνας, θα πρέπει να μιλάμε για νέα δεδομένα. Για αγώνες που οριστικά πλέον είναι αγώνες στα χαρτιά και θα καταργηθεί κάθε έννοια διαγωνισμού για το πρωτάθλημα.

Ποιος ξέρει δε, πως θα την εκμεταλλευτούν οι επόμενοι, προφανώς για να εξυπηρετηθούν και να κερδίσουν αντίστοιχες υποθέσεις…

Δεν θα μιλάμε δηλαδή για το δεδικασμένο του Ίβιτς και του Γκαρθία, αλλά, και για την έφεση που δικάζει η δευτεροβάθμια.

Δεν μπορώ να φανταστώ δε, τον δικαστή να ανεβάζει εκ νέου τον Ολυμπιακό για να παίξει στην Τούμπα. Τότε είναι που θα τα έχουμε δει όλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x