Γιώργος Ζαχαριάδης

Έναν γιατρό για τον ΠΑΟΚ

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που άλλαξε και δεν κάνει ευκαιρίες αλλά… δικαιολογείται με δοκάρια. Για τον ΠΑΟΚ που έδωσε τέλος σε μια ακόμη χρονιά, από νωρίς…

Άλλος ΠΑΟΚ είναι αυτός που βλέπουμε εδώ και αρκετό καιρό. Ούτε ευκαιρίες, ούτε σοβαρές φάσεις κι αν στη Νέα Σμύρνη είχε δύο δοκάρια, μην τρελαθούμε κιόλας… Ήταν τόσο προβλέψιμος και εύκολα αντιμετωπίσιμος, που ακόμη και στα λάθη της άμυνας του Πανιωνίου, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα έφτανε σε γκολ, ούτε μετά από 25 τελικές προσπάθειες.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Έτσι κάπως κυλούν οι αγώνες του ΠΑΟΚ σε μια… δεύτερη περίοδο, όπου δεν υπάρχει εκείνο το περιβόητο ρεκόρ με τις τελικές, αλλά, με τα ελάχιστα γκολ. Υπάρχουν πολλές λιγότερες δημιουργίες και ένα σωρό προβλήματα που τον καθιστούν μονίμως σε θέση κυνηγού του σκορ.

Και βέβαια, εκείνα τα όμορφα με την κορυφή και τον τίτλο, καλύτερα να το ξανασκεφτούν όσοι είναι σε θέση να φανούν λογικοί και να συνθηκολογήσουν με τη μοίρα του ΠΑΟΚ, που τους υποχρεώνει να τελειώνουν τη χρονιά το πολύ πολύ μέχρι τον Δεκέμβριο. Από κάθε διοργάνωση. Συγγνώμη, είναι και το κύπελλο, που δεν προβλέπεται έμφραγμα, οπότε θα υπάρχει μια ανανέωση του ενδιαφέροντος, κάπου εκεί στον Φεβρουάριο, όταν θα προκύψει η επόμενη ή η μεθεπόμενη φάση του θεσμού.

Αυτής της ταινίας την πλοκή και κυρίως την σκηνοθεσία, την γνωρίζει πολύ καλά ο ΠΑΟΚ και, δεν το συζητάμε, είναι ο σοβαρότερος λόγος που θα αρχίσει το γήπεδο να παρουσιάζει μεγάλα κενά. Και δεν θα είναι το κρύο και η βροχή. Θα είναι η πορεία της ομάδας, εκτός αν αλλάξουν τόσα πολλά και οι αντίπαλοι υποχωρήσουν και ο ΠΑΟΚ σαρώσει σε όλα τα επόμενα παιχνίδια.

Το φετινό Όσκαρ θα πάει στο σχεδιασμό. Αν δεν είναι αυτά τα αποτελέσματα ενός σχεδιασμού που έγινε από Μίχελ και Ίβιτς, το περασμένο καλοκαίρι, τότε αντικρίσαμε την εικονική πραγματικότητα και κάτι κρύβουν, που απλά, ακόμη δεν έχει φανερωθεί και στο μέλλον θα εκπλαγούμε. Αλλά, αν τελικά, όλο αυτό που έστησαν οι δυό τους το καλοκαίρι, είναι αυτό που… χάνει πλέον από συνήθεια και το εξελίσσει σε λατρεία, είναι πολύ δυσάρεστο για όλους. Και για τον Σαββίδη που με τις φωνές δεν είδε ποτέ χαίρι. Για την ακρίβεια, όποτε πήγαινε στα αποδυτήρια, όπως έκανε με την Καραμπάγκ, τα αποτελέσματα ήταν αντίθετα.

Τώρα, αυτές οι αλλαγές του Ίβιτς με έξι νέους παίκτες σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, γιατί…

Για να δείξουμε ότι είμαστε δυσαρεστημένοι και θα είμαστε αυστηροί; Για να δείξουμε ότι δεν σας υπολογίζω και σας βάζω τιμωρία στον πάγκο για να καταλάβετε ότι δεν πάει άλλο και πρέπει να σοβαρευτείτε; Τι ακριβώς πετυχαίνεις με το αναστατώνεις την ομάδα και να παρουσιάζεις σύνολο που δεν είναι ομοιογενές και έχει μάλιστα μερικούς ποδοσφαιριστές εκνευρισμένος, οι οποίοι δεν είναι καθόλου χρήσιμοι σε αυτή την κατάσταση.

Δεν είναι το γκολ το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Αλλού βρίσκεται. Στη συνεννόηση, στην γκρίνια του Κλάους με τον Περέιρα, στα νεύρα του Μάτος, στα μπινελίκια του Τζαβέλλα…

Κάτι συμβαίνει και είναι πιο σοβαρό από ένα λάθος της άμυνας και αυτό θα πρέπει να γιατρέψει ο υπεύθυνος της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x