sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ένα «καυτό» βαυαρικό καλοκαίρι…

Η Μπάγερν Μονάχου καλείται να διαχειριστεί τα συμβόλαια οχτώ παικτών (μεταξύ αυτών Νόιερ, Αλάμπα, Μίλερ, Τιάγκο), τα οποία λήγουν το 2021 και τρεις δανεισμούς, που ολοκληρώνονται στο τέλος της σεζόν.

Η αναζήτηση ειδήσεων την σήμερον ημέρα σε αθλητικό επίπεδο είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Η κατάσταση λόγω του κορωνοϊού είναι πρωτόγνωρη για όλους και όταν περάσει αυτή η καταιγίδα, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο. Σε όλα τα επίπεδα…

Όπως έγραψε εύστοχα ο Χρήστος Ρομπόλης, ο ρόλος του αθλητικού συντάκτη εν μέσω πανδημίας είναι άχαρος. Εκεί που αναζητούσα, λοιπόν, άλλο ένα μήνυμα ή βίντεο κάποιου αθλητή μέσω των social media για το «μείνετε σπίτι», έπεσα πάνω σε ένα (ενδιαφέρον κατ’ εμέ) θέμα του «kicker», που αφορά στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της Μπάγερν Μονάχου.

Παρατηρώντας, λοιπόν, το ρόστερ των νταμπλούχων Γερμανίας, κατέληξα στο συμπέρασμα πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι «καυτό» για τη διοίκηση των Βαυαρών. Γίνεται τέτοιο λόγω της πανδημίας, αφού και στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν θα είναι το ίδιο, αλλά, ούτως ή άλλως θα ήταν ζόρικο, καθώς στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα πρέπει να ασχοληθεί με τα συμβόλαια οχτώ ποδοσφαιριστών, που λήγουν το 2021, ενώ ολοκληρώνονται και οι δανεισμοί τριών ποδοσφαιριστών.

Ας τα δούμε ανά θέση, ξεκινώντας από αυτή του τερματοφύλακα. Ένα από τα πιο «καυτά» συμβόλαια, λοιπόν, είναι αυτό του Μάνουελ Νόιερ. Το πρόβλημα με τον αρχηγό, ο οποίος θα συμπληρώσει δέκα χρόνια στη Μπάγερν το ερχόμενο καλοκαίρι, αφορά στη χρονική διάρκεια της νέας συνεργασίας και όχι στις οικονομικές απολαβές. Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει σημείο επαφής, ενώ οι φήμες αναφέρουν ότι ο 34χρονος τερματοφύλακας φέρεται να ζητάει εγγυήσεις για το μέλλον της ομάδας.



Το θέμα του Μάνουελ Νόιερ δεν είναι και το μοναδικό που αφορά σε αυτή τη θέση, καθώς η διοίκηση των Βαυαρών πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει επίσης με τον δεύτερο τερματοφύλακα, Σβεν Ούλραϊχ και με τον 20χρονο Ρον-Τόρμπεν Χόφμαν, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν επίσης το καλοκαίρι του 2021.

Στην άμυνα, υπάρχουν δύο, αλλά διαφορετικές, περιπτώσεις. Αυτή που κάνει… τζιζ είναι αυτή του Νταβίντ Αλάμπα. Λίγο πριν κλείσει τα 28, ο Αυστριακός αριστερός μπακ βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία και έχοντας αλλάξει πρόσφατα μάνατζερ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέες… προκλήσεις, μετά από δέκα χρόνια στη Βαυαρία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επαφές, αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.



Για τον Ζερόμ Μπόατενγκ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού έμεινε από… σπόντα πέρυσι και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και φέτος. Η απόφαση πώλησης του 31χρονου Γερμανού αμυντικού πρέπει να θεωρείται ειλημμένη, έστω και με μικρό αντίτιμο.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την περίπτωση του Χάβι Μαρτίνες. Ο Βάσκος μέσος, ο οποίος αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου το καλοκαίρι του 2012, θα κλείσει τον Σεπτέμβριο τα 32 και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η διοίκηση των Βαυαρών δύσκολα θα του προσφέρει νέο συμβόλαιο. Λογικό, αφού έχει ταλαιπωρηθεί και από αρκετούς τραυματισμούς.

Από την άλλη, η ανανέωση του συμβολαίου του Τιάγκο Αλκάνταρα φαίνεται να αποτελεί βασική προτεραιότητα. Ο Ισπανός αποτελεί αναντικατάστατο γρανάζι στη μεσαία γραμμή των Βαυαρών, γνωρίζει τι εστί Μπάγερν, όντας στο Μόναχο από το 2013 και στα 28 του δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις. Η τρίτη περίπτωση της μεσαίας γραμμής, αφορά στον Αλβάρο Οντριοθόλα. Ο 24χρονος δεξιός μπακ αποκτήθηκε δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιανουάριο, αλλά δεν πρόλαβε να αγωνιστεί ιδιαίτερα και θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.



Πάμε και στην επίθεση. Εκεί υπάρχει το όνομα του Τόμας Μίλερ, ο οποίος αποτελεί τη σημαία του συλλόγου και το καλοκαίρι θα συμπληρώσει 11 χρόνια στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Ο υπαρχηγός, μετά την κακή περυσινή χρονιά, φέτος θυμήθηκε πολλά από τον καλό εαυτό του και υπενθύμισε στη διοίκηση ότι αξίζει ένα νέο συμβόλαιο. Για την ώρα δεν έχει γίνει καμία κουβέντα και αυτό είναι κάτι που φέρεται να έχει ενοχλήσει τον 30χρονο Γερμανό επιθετικό, αφού δεν ισχύει το ίδιο με τον Μάνουελ Νόιερ.



Συν τοις άλλοις, η διοίκηση της Μπάγερν πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τους Ιβάν Πέρισιτς και Φελίπε Κουτίνιο. Οι δανεισμοί τους από Ίντερ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα ολοκληρώνονται, αμφότεροι έχουν στείλει μήνυμα ότι θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται στους νταμπλούχους Γερμανίας, συνεπώς μένει να αποφασιστεί αν θα ενεργοποιηθούν οι οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων τους.

Συνοψίζοντας, το φετινό καλοκαίρι θα είναι εξαιρετικά ζόρικο για τη Μπάγερν. Αυτό που προκύπτει είναι το εξής: Το βασικό μέλημα του Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε και των λοιπών, οι οποίοι έχουν το… καρπούζι και το μαχαίρι στο Μόναχο, είναι η ανανέωση των συμβολαίων των Μάνουελ Νόιερ, Νταβίντ Αλάμπα, Τιάγκο Αλκάνταρα και Τόμας Μίλερ. Όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις, όπως και οι μεταγραφές, έπονται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x