Γιώργος Ζαχαριάδης

Ένα παράσημο μετά... αποκλεισμού

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στον sport-fm.gr για την... πρόκριση του ΠΑΟΚ σε βάρος του Άγιαξ, το αύριο που μοιάζει ίδιο με το... περυσινό και, τελικά, τι μένει;

Ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ είναι παράσημο. Αλλά...

Τι να σου μείνει, δηλαδή, από τις κόντρες με τον Άγιαξ; Που του έκανες τη ζωή δύσκολη στο Άμστερνταμ; Που τον στριμώξεις και ένοιωσαν την ανάσα σου; Που επέστρεψες και είχες αυτή την ψευδαίσθηση ότι «καλά τα κατάφερες, μάλλον μας υπολογίζουν, αλλά, δεν ήρθε ο κόσμος τούμπα»;

Στην ουσία λοιπόν, δεν έγινε τίποτε περισσότερο από αυτό που συμβαίνει χρόνια τώρα: μένει στο ταμείο μια ικανοποίηση ότι είμαστε πιο κοντά σε κάτι μεγάλο, αλλά, θελουμε ακόμη δρόμο. Κι αυτός ο δρόμος δεν περνά σώνει και καλά κάθε χρόνο από τον Άγιαξ...

Τον ΠΑΟΚ τον είδαν οι ιθαγενείς και εντυπωσιάστηκαν. Να μη σας πω ότι φοβούνται κιόλας. Διαπιστώνουν ότι ξεφεύγει και ότι δεν είναι πλέον για τα δόντια τους. Ότι έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα και το εγχώριο προϊόν είναι αποκλειστικά δικό του. Εκτός κι αν εξακολουθεί να έχει εκείνες τις αυτοκτονικές τάσεις, που φτάνει τόσο κοντά σε μια διάκριση και κάτι στραβό θα επιλέξει πριν ανεβεί στο πρώτο σκαλί.

Εντάξει... Από τον Άγιαξ και την Ευρώπη το έφερα εκεί που με... συμφέρει. Στο Ελλαδιστάν. Δεν έχει αντίπαλο. Αυτό το λέω τώρα, Αύγουστο μήνα και ενώ έχει πολύ δρόμο. Αλλά, νομίζω ότι δεν είμαι μακριά από αυτό που θα παρακολουθήσουμε.

Η Ευρώπη μου φαίνεται σα να μπαίνει σε δεύτερο πλάνο μετά από τις μάχες με τον Άγιαξ. Πιο σημαντικό θα μου καθόταν να υπάρχει μια ιστορική πρόκριση με τον Άγιαξ στο καναβάτσο και ο,τι προκύψει στη συνέχεια. Η Σλόβαν και η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, είναι το λιγότερο που μπορεί να έχει στο προγραμμά του ο ΠΑΟΚ με τις σημερινές προδιαγραφές.

Δεν μπορώ να προβλέψω βέβαια αν ο ίδιος ΠΑΟΚ θα είναι ο ΠΑΟΚ που θα διαλύσει τη Σλόβαν, με την εικόνα που μας άφησε στο Άμστερνταμ. Πάντα παίζει ρόλο ο αντίπαλος.

Ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ μάλλον αφήνει ένα κενό που ψάχνεις να βρεις πως προέκυψε, από τη στιγμή που μέτρησες τις δυνάμεις σου και διαπίστωσες ότι μπορείς. Βρέθηκε πιο κοντά από όσο υπολόγισαν όλοι. Σε άλλη περίπτωση δεν θα κάναμε όλη αυτή την κουβέντα και απλά θα δεχόμασταν την πρόκριση του σπουδαίου αντιπάλου.

Πίσω από όλο αυτό, της προσπάθειας για την πρόκριση, υπάρχει η ασφάλεια και η σταθερότητα του ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών, δηλαδή ο,τι καλύτερο μπορεί να προκύψει στις μέρες μας για έναν ελληνικό σύλλογο. Λάθη που διορθώθηκαν, λογικές που αντικαταστάθηκαν με σοβαρό πλάνο και προσεκτικές επιλογές. Δεν μπορεί, παρά να οδηγήσει σε πόλου καλύτερες μέρες και στον ευρωπαϊκό χώρο. Θα πάψει να είναι το μικρό μέγεθος, όσο παραμένει ανταγωνιστικός και κερδίζει πόντους έστω και μέσα από έναν αποκλεισμό.

Που είναι, βέβαια, πολύ πιο χρήσιμος διότι δεν προέκυψε από κάποια Χέρενφεν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x