Γιώργος Ζαχαριάδης

Ενας μόνο… διπλός στόχος για τον ΠΑΟΚ: Ενίσχυση και πρόκριση

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ του Βερνμπλουμ, της πρόκρισης και της προετοιμασίας για αγώνες με καλύτερους αντιπάλους στο προκριματικά του Champions League.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αλλάζει επίπεδο ή απλά υπάρχει μια προσθήκη που θα διευκολύνει τα σχέδια του προπονητή; Θα εξυπηρετήσει τους ίδιους σκοπούς ή θα πρέπει να περιμένουμε κάτι παραπάνω από όσα μας δίνουν οι ποδοσφαιριστές που τέλειωσαν το πρωτάθλημα και… σχεδόν το κατέκτησαν. Για την ακρίβεια, όχι οι ίδιοι, αλλά, οι… τριγύρω το χάρισαν στην ΑΕΚ με απόλυτη αφέλεια.

Ο ΠΑΟΚ ίσως να μην αλλάξει άρδην την εικόνα του με τον Βέρνμπλουμ, αλλά, με όσα έχω δει από τον Σουηδό, ότι παίρνει καλύτερο παίκτη σε γραμμή που θα κρίνει πολλά για την επόμενη χρονιά, είναι βέβαιο. Και τέτοιο παίκτη δεν τον έχει ούτε τον είχε ποτέ άλλοτε, για να είμαστε δίκαιοι και ακριβείς.

Ο Σουηδός το έχει και είναι μονάδα που μπορεί να μην λειτουργήσει ως ηγέτη σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα, αλλά, θα έχει πολλές καλές στιγμές κι όσες χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να βελτιωθεί.

Εκείνο που θα πρέπει να απασχολεί περισσότερο, είναι να χρησιμεύσει στην Ευρώπη και να λειτουργήσει ωφέλιμα στην προσπάθεια για να φτάσει πιο ψηλά. Για την ουσία του πράγματος, αυτός και ένας-δυό ακόμη θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ σε προκρίσεις και ενδεχομένως θα καταφέρουν να προσεγγίσουν τον υψηλότερο στόχο.

Θα πρέπει να υπάρχει προσήλωση. Να υπάρχει μια συγκεκριμένη στόχευση και τίποτε λιγότερο από το να ξεπεραστούν τα εμπόδια δύο πολύ καλών αντιπάλων, που θεωρητικά είναι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, (Αγιαξ και Βασιλεία) αλλά, στη μάχη της πρόκρισης παίζονται όλα.

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ, είναι να ενισχυθεί στο βαθμό που θα νοιώσει πιο ενεργός στην πρόκριση. Να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το χαρακτήρα της ομάδας που θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πέρασμα στην επόμενη φάση και ουσιαστικά θα κάνει πιο εύκολο το έργο του για να φτάσει σε όμιλο του Champions League. Δεν είναι πιο εύκολη η διαδικασία για κάτι τέτοιο από προηγούμενες χρονιές. Είναι που οι ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει αρκετά και έχει σχηματίσει ομάδα που πείσει και εκτός συνόρων.

Αν δεν φερθεί ανώριμα και ξεπεράσει τις… παιδικές του ασθένειες, αν δεν σταματήσει σε… Έστερσουντ, τότε θα είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης και το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι μεταγραφές όσο πιο νωρίς γίνεται. Να πάει στην προετοιμασία πλήρης, να ταιριάξει το σύνολο να… εκδώσει αγωνιστική ταυτότητα με δύο-τρία νέα πρόσωπα που θα κάνουν τη διαφορά και τότε θα έχει κάνει τη μισή δουλειά. Την άλλη μισή θα πρέπει να την κάνει στους αγώνες πρόκρισης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x