Γιώργος Ζαχαριάδης

Ένας στόχος και σπουδαίες μεταγραφές, όχι πασαλείμματα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ της σπουδαίας διάκρισης, που θα φτάσει σε όμιλο του champion league μόνον εφόσον στήσει ομάδα με εκατομμύρια και ISO ευρωπαίου νικητή.

Και εμείς τι είμαστε για να δείξουμε με το δάκτυλο τους ανυπόληπτους –αγωνιστικά, επισφαλείς-ποιοτικά και μειωμένης ποδοσφαιρικής προσωπικότητας; Ποιο είμαστε εμείς που θα πούμε στον Λουτσέσκου πως θα κάνει τη δουλειά του, που θα δώσει τα χρήματα του Σαββίδη ή γιατί να μπούμε στον κόπο να επικρίνουμε ή να υποστηρίξουμε τις επιλογές του Μπράνκο κι όπως αλλιώς λέγεται ο νεότερος… Μίχελ του ΠΑΟΚ;

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Απλοί παρατηρητές είμαστε και κάπως έτσι θα παραμείνουμε, καραδοκώντας για το επόμενο στραβοπάτημα, για να φωνάξουμε όσα ψιθυρίζαμε και όσα είπαμε ή απλά σκεφτήκαμε κινδυνολογώντας για το μέλλον αυτούς του νταμπλούχου. Κι αν όχι για το ελληνικό του μέλλον, που μου φαίνεται πολύ πιο σίγουρο από το ευρωπαϊκό, να αγγίξουμε το champions league και να τα πούμε ένα χεράκι.

Γιατί όλα αυτά; Μα γιατί είναι η ώρα που βλέπουμε ότι υπάρχει αυτή η αναστάτωση, τι λες και ευχάριστη, έχει να κάνει με ανακατατάξεις και μεταγραφές και αγορές, αλλά, και με πωλήσεις. Κι από τέτοιες θα έχουμε, να μην το συζητάμε.

Είναι λοιπόν ο Βαρέλα της… ανατροπής. Καλά, σιγά και που θα έβρισκε καλύτερα; Είναι κι ο Κάνιας κι ο Σακχόφ είναι και μια ντουζίνα και βάλε από δανεικούς που δεν τους θέλει κανείς, ούτε και οι ίδιοι θέλουν να γυρίσουν. Και τι να κάνουν;

Δεν το βλέπουν ότι ο Κουλούρης είναι για να φτάσει κάπου και καλά θα κάνει, να φτάσει πολύ ψηλά και εκεί που δεν τον φτάνουμε, αλλά, είναι πολύ επικίνδυνο να επιστρέψει στην Τούμπα και να παίζεται η θέση του, επειδή είχε ένα άστοχο τετ-α-τετ ή επειδή ο Λουτσέσκου θέλει πρώτο τον Ακπομ ή κάποιον άλλο.

Και να θέλω τον Χατζηισαϊα πίσω, δεν λέει τίποτε. Τίποτε μπορεί να μην κάνει και να μένει παρέα με τον Ίγκανσον στον πάγκο ή με τον Μπάμπη τον ταξιτζή στην κερκίδα.

Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό και τους καταλαβαίνω τους ανθρώπους που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Και πολύ περισσότερο τον προπονητή και τον βοηθό του, τον… Βιειρίνια.

Εκτός κι αν βάλεις μυαλό μια και καλή και πεις ότι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν οι κληρώσεις είναι ευνοϊκές ή αν πέσουμε με μεγαθήρια. Εγώ θα πάρω παικταράδες και αυτούς που έχω θα τους στείλω διακοπές μια και καλή. Να πάρουν το δρόμο τους διότι με αυτούς δεν θα φτάσω ούτε στα πλέι-οφ. Το πολύ πολύ να μείνω πάλι στο Europa League και αυτό είναι που με εκνευρίζει. Τα ίδια φτωχά και ταπεινά…

Ενας πρέπει να είναι ο στόχος και όχι ένας στόχος διαπραγματεύσιμος. Ενας στόχος και εκεί επενδύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Και δε νομίζω ότι φείδεται οικονομικών δυνάμεων αυτή η διοίκηση για να επανδρώσει ομάδα με σπουδαία ονόματα. Όχι αυτά που νομίζουμε ότι είναι σπουδαία ή τα κάνουν τα site και τα ραδιόφωνα. Τα κανονικά σπουδαία. Με χιλιόμετρα στα champions league.
Όχι τον ήρωα από την Γκρόζνι και το… Ζορό της κοιλάδας του Λβιβ. Αυτοί είναι για τα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, όχι του ευρωπαϊκού που θα σε στείλουν στο μεγάλο σαλόνι του champions league…

Χρήσιμο υστερόγραφο...

Τα λέμε μετά από αρκετές μέρες, αλλά, ήταν αδύνατο να διατηρήσουμε την επαφή μας. Θα είμαι συνεπής και το ίδιο ανυπόφορος πολύ συχνότερα και θα τα λέμε με τα mail σας, όπως κάνουμε χρόνια τώρα. Κάποια στιγμή, θα μεταφέρω αυτούσια ορισμένα από αυτά, καθότι είναι σοβαρός λόγος για συζήτηση και ανοίγει περισσότερο το μυαλό μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x