Στίβος

Ενδείξεις σκανδάλου στην ανάθεση του Παγκοσμίου Στίβου στο Κατάρ

Βάσιμες υποψίες πως 4,5 εκατ. δολάρια δόθηκαν από τους διοργανωτές σε πρώην μέλος της IAAF.

Γάλλοι δικαστές ερευνούν στοιχεία που παρουσιάζουν ενδείξεις για πιθανή πληρωμή 4,5 εκατ. δολαρίων σε πρώην μέλος της IAAF, προκειμένου να ψηφίσει την ανάθεση του (εν εξελίξει) Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στην Ντόχα.

Διεθνή μέσα (Guardian, Mediapart, Der Spiegel) έχουν στην κατοχή τους έγγραφα που κινούν υποψίες πως οι διοργανωτές πλήρωσαν-μέσω off-shore εταιρείας που σχετίζεται με τον πρώην εμπορικό διευθυντή της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Πάπα Μασάτα Ντιάκ-προκειμένου να έχουν έσοδα από τα εισιτήρια και τους χορηγούς της διοργάνωσης στο Κατάρ.

Τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα βρέθηκαν στα γραφεία της IAAF στο Μονακό μετά από έφοδο της αστυνομίας και παρουσιάζουν επαφές με στελέχη του Κατάρ πριν την ψηφοφορία της 18ης Νοεμβρίου του 2014, που ανέθεσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στους Άραβες. Στις επαφές αυτές συμμετέχουν ο Ντιάκ και ο πατέρας του, ο άλλοτε πρόεδρος της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, ενώ αμφότεροι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάφορες υποθέσεις διαφθοράς.

Ο μεν Λαμίν Ντιάκ είναι υπό κράτηση στην Γαλλία, ο δε Πάπα Μασάτα Ντιάκ, που είχε τιμωρηθεί με δια βίου αποκλεισμό από τον χώρο του στίβου το 2016 και έχει διαφύγει στην Σενεγάλη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x