Γιώργος Ζαχαριάδης

Εννοείται ότι ακόμη μπορεί το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την επόμενη μέρα από τη στιγμή που τιμωρείται ο ΠΑΟΚ και θα πρέπει να συνεχίσει απερίσπαστος για το «έξι στα έξι».

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com

Να σταθείς στην απόφαση και να την χαρακτηρίσεις άδικη, δε λέει τίποτε απολύτως. Ούτε καν το να στραφείς στους συνεργάτες σου, στους ανθρώπους που έχεις εμπιστευθεί για να προστατεύσεις την ομάδα σου και να τους αφορίσεις… Ούτε κι αυτό έχει σημασία, τουλάχιστο σε αυτές τις στιγμές.

Να κοιτάξεις τι γίνεται από δω και πέρα, είναι μια λογική αντίδραση.

Πιο λογικό θα μου φανεί να κρατήσεις όσα δεν κατάφερες να εφαρμόσεις στις κρίσιμες στιγμές του ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός, που δεν ξεκίνησε και ο φιλοξενούμενος έκανε ό,τι ήθελε, όπως ήθελε και τελικά βγαίνει κερδισμένος ενώ τον περίμενε ο διασυρμός.

Πιο λογικό, αλλά, ίσως όχι άμεσα εφαρμόσιμο θα μου φανεί να στραφεί ο Σαββίδης στους συνεργάτες του και να τους ζητήσει να είναι αφεντικά στην Τούμπα και να μην μπαινοβγαίνει όποιος γουστάρει κι όποτε γουστάρει, επειδή έτσι το έχει σκηνοθετήσει από μέρες.

Θα μπορούσε να τους πει επίσης, ότι δίνει ένα σκασμό λεφτά για να φτιάξει ομάδα και επιτελείο με πρώην διαιτητές και παράγοντες που τελικά δεν φαίνεται να είναι και πολύ δραστήριοι… Ή τώρα μαθαίνουν τι συμβαίνει ή δεν έχουν αντανακλαστικά για να αντιδράσουν όταν έρχεται ο Ολυμπιακός και είναι αποφασισμένος να μην παίξει, να μη διασυρθεί, να πάρει ματς χωρίς να ιδρώσει, χωρίς να κάνει έστω ένα ντουζ.

Επαναλαμβάνω, μου φαίνεται ότι όλα αυτά δεν είναι της ώρας. Είναι σπουδαιότερο να γίνει μια ακόμη προσπάθεια με σκοπό να μειωθεί ή να εξαλειφθεί. Είναι επίσης σημαντικό και προηγείται να μην επηρεαστεί (περισσότερο) η ομάδα και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, πριν τον αγώνα της Τρίπολης.

Σε αυτό το σημείο είναι που θα δείξει χαρακτήρα, κάνοντας το αυτονόητο, κερδίζοντας και τα έξι παιχνίδια μέχρι το τέλος για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Να μην αφήσει το κύπελλο, να μαζέψει όσα αναλογούν στον ΠΑΟΚ, καθότι είναι η καλύτερη ομάδα, στο μεγαλύτερο κομμάτι της φετινής περιόδου. Δεν αμφισβητείται όλο αυτό.

Είναι αλήθεια ότι οι πρώτες αντιδράσεις για την τιμωρία ήταν υπερβολικές. Κανείς δεν θα κερδίσει από τον ΠΑΟΚ που θα τον πάρει ο Σαββίδης από το πρωτάθλημα και το κύπελλο και θα τον απομονώσει. Θα πρέπει να μείνει και να συνεχίσει τον αγώνα. Με όσα μέσα διαθέτει.

Ομάδα που ξεκίνησε με επτά αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, το αντίτιμο του περσινού κυπέλλου, θα έχει ακόμη δυό αγώνες χωρίς κόσμο και θα σπάσει όλα τα ρεκόρ σε μια χρονιά που διαγράφει την απόλυτη πορεία του πρωταθλητισμού. Και βρέθηκε, σκηνοθετήθηκε, μια οπερέτα για να χάσει βαθμούς και να γκρεμιστεί από την κορυφή.

Υ. Γ. Η θέση μας για όσα συνέβησαν στην Τούμπα, με τον Ολυμπιακό, είναι γνωστή και δεν απενεργοποιεί τους υπεύθυνους που επέτρεψαν στον 27χρονο δώσει δικαίωμα και να γλιτώσει τον φιλοξενούμενο-περαστικό από το γήπεδο. Φταίνε αυτοί που δεν πήραν τα μέτρα τους για να ελέγξουν και τις λεπτομέρειες. Τις καθοριστικές λεπτομέρειες, όπως αποδεικνύεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x