Επικαιρότητα

Ένωση Κεντρώων: «Ούτε στη ''Δευτέρα Παρουσία'' δεν θα γίνουμε μαξιλαράκι του Τσίπρα»

Ο πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι η Ένωση Κεντρώων «δεν θα γίνει τσόντα» και ότι θα συμμετείχε μόνο σε μια οικουμενική κυβέρνηση.

Κάθε σενάριο που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απορρίπτουν στην Ένωση Κεντρώων με τους στενούς συνεργάτες του κ. Βασίλη Λεβέντη να αναφέρουν στο protothema.gr πως: «ούτε στην Δευτέρα Παρουσία δεν θα γίνουμε μαξιλαράκι του Τσίπρα».

Παράλληλα, οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου που συνδέουν την πρόταση για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με την διαπλοκή φαίνεται πως προκάλεσαν την οργή του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων και «τίναξαν στον αέρα» το όποιο καλό κλίμα υπήρχε μεταξύ των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Βασίλη Λεβέντη.

Υπο αυτά τα δεδομένα αμφίβολο είναι αν τελικά θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ των δύο το επόμενο διάστημα όπως είχε διαφανεί μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σε κάθε περίπτωση συνεργάτες του προέδρου επιμένουν στην υιοθέτηση πρότασης τριών σημείων, προκειμένου να ξεπεραστεί η πολιτική και οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, ζητούν:

- Σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Από το περιβάλλον του κ. Λεβέντη υποστηρίζουν ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει την ευρύτατη στήριξη της Βουλής γι αυτό και είναι απαραίτητη η συμμετοχή και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναφορικά με τα περι διαπλοκής που υπονόησε το Μέγαρο Μαξίμου, υπενθυμίζουν ότι ανάλογη πρόταση είχε γίνει και προς τους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά, πως «το κατά πόσον η διαπλοκή αγαπάει τον Βασίλη Λεβέντη το φανερώνει το γεγονός ότι 30 χρόνια το μιντιακό σύστημα τον είχε στο περιθώριο».

- Η νέα κυβέρνηση να έχει τεχνοκράτες υπουργούς με γνώση του αντικειμένου που θα αναλάβουν ώστε να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος. Συνεργάτες του κ. Λεβέντη σημειώνουν πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να παραμείνει στην θέση του πρωθυπουργού

- Νέα προγραμματική συμφωνία στην βάση των εννέα σημείων που έχει παρουσιάσει ο κ. Λεβέντης.

Πάντως, ο κ. Λεβέντης μιλώντας στο Mega εξέφρασε την απογοήτευσή του από την συνάντηση που είχε το Σάββατο με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

«Έχω μάθει να κουβεντιάζω γρήγορα, η συζήτηση ήταν "τα ζώα μου αργά"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός, φοβούμενος ότι θα πέσει η κυβέρνησή του, του ζήτησε συνάντηση μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό, προκειμένου να συζητήσουν για μελλοντική συνεργασία. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η Ένωση Κεντρώων «δεν θα γίνει τσόντα» και ότι θα συμμετείχε μόνο σε μια οικουμενική κυβέρνηση. «Εγώ δεν θα γίνω Κουβέλης ή Καμμένος» είπε χαρακτηριστικά.

«O Τσίπρας κατάλαβα ότι φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση από το ασφαλιστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνεργασία, απαντά αρνητικά. «Είπα στον Τσίπρα "μη φαντάζεσαι ότι εγώ θα γίνω τσόντα όπως οι άλλοι''» τόνισε.

«Πώς να στηρίξω όταν δεν δέχονται το πρόγραμμα των κεντρώων για τις συντάξεις» σημείωσε.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι ο Τσίπρας έχει 11 βαρίδια βουλευτές, που δεν θα στηρίζουν το ασφαλιστικό, τους οποίους όπως είπε γνωρίζει.

Σχολιάζοντας τη στάση των άλλων κομμάτων, είπε ότι απογοητεύτηκε από τον Θεοδωράκη και την Γεννηματά, καθώς «δεν είπαν τίποτα».

Τέλος, ανέφερε ότι δεν αποκλείει οικουμενική τεχνοκρατών με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, εκτιμώντας ότι σε τέτοια περίπτωση, η ΝΔ θα διασπαστεί.

Ειδικά όσον αφορά στη ΝΔ, επισήμανε ότι ο κ. Πλακιωτάκης είχε τρακ και πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αλλάξει πολιτική τέσσερις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια. «Σε κάφρους νομίζουν ότι απευθύνονται;» είπε.

Ακόμη, αποκαλύπτοντας μικρά-μικρά από τη σύσκεψη των αρχηγών, είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Θεοδωράκης έπαιζε συνέχεια με το κινητό του, ενώ η κυρία Γεννηματά είχε έρθει αποφασισμένη να μην μιλήσει για το ασφαλιστικό, αλλά δεν το απέφυγε...

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x