sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Επανάσταση» και στους στατιστικούς πίνακες

Απρόσμενοι ένοικοι στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας, ο ΠΑΟΚ σε εξαιρετική κατάσταση, μετά την 5η αγωνιστική. Το www.sport-fm.gr αναδεικνύει τους πρωταγωνιστές μέσα από τους αριθμούς.

Τις προηγούμενες σεζόν, πολύ σπάνια είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να μην κυριαρχεί από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, με τους παίκτες του να πρωταγωνιστούν σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Του Κώστα Μιαούλη

Επιπλέον, δεν έχει παρατηρηθεί μια τόσο μαζική «επανάσταση» ομάδων, θεωρητικά, μικρότερης ταχύτητας, που να εμφανίζουν σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Βρισκόμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά όπως και να το δει κανείς, αυτές οι πρώτες πέντε αγωνιστικές, πέρα από μια, χωρίς προηγούμενο, εικόνα στην κατάταξη, έχουν φέρει και ασυνήθιστους πρωταγωνιστές σε επιμέρους στατιστικές κατηγορίες, ως τώρα, στην Σούπερ Λίγκα.

Ο πρωτοπόρος

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το καλύτερο του ξεκίνημα στην κατηγορία. Έχει να το καταφέρει από την χρονιά, που κατέκτησε τελικά τον τίτλο. Είχε κάνει τότε εκκίνηση με νίκες επί Απόλλωνα, Εθνικού (εκτός), Άρη, Ολυμπιακού (εντός), ενώ είχε φέρει και μια ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στην ΑΕΚ. Πριν την εποχή του επαγγελματισμού το είχε καταφέρει δύο ακόμα φορές, το 1972-73 και το 1976-77. Μακ και Αθανασιάδης είναι πρωτοπόροι στους σκόρερς με 4 και 3 γκολ αντίστοιχα, Σαλπιγγίδης, Μακ και Σκόνδρας, μαζί με άλλους πέντε παίκτες, προηγούνται με 2 στις τελικές πάσες. Ο Μακ είναι 3ος στους συνολικούς πόντους αξιολόγησης (120) και ο Σάλπι είναι 3ος στον δείκτη αξιολόγησης αξιολόγησης με 0.308.

Πραγματική «βασίλισσα»

Έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη εκκίνηση στην κατηγορία, στην ιστορία της με 4 νίκες και μόλις μια ήττα, αυτή από τον Ολυμπιακό. Οι Ντουμίτρου, Κάμπορα και Καλτσάς έχουν μοιραστεί το σκοράρισμα, έχοντας σημειώσει από δύο τέρματα. Ο Δημήτρης Αμαραντίδης προηγείται στον πίνακα των κλεψιμάτων με 18, ενώ στην ίδια στατιστική κατηγορία, ο Βεργώνης βρίσκεται 12ος με 11 και ο Καλτσάς 17ος με 10. Ο Μπεν βρίσκεται στην 2η θέση του δείκτη αξιολόγησης με 0.328. Πέρα από κάθε αμφιβολία, η «βασίλισσα» του Βορρά έχει βρει πολλούς πρωταγωνιστές στο εκπληκτικό ξεκίνημα της.

Μεταμορφωμένη αμυντικά η Καλλονή

Πολλοί στοιχημάτιζαν πως η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, θα είναι θεαματικά βελτιωμένη με δεδομένο πως φέτος θα αγωνιζόταν σταθερά στην έδρα της και δεν θα έπρεπε να τριγυρνάει από δω κι από εκεί. Αυτό το στήριγμα της έδρας έχει βελτιώσει θεαματικά τις επιδόσεις της, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Μαζί με τον Ολυμπιακό είναι η μόνη που έχει 3 στα 3 εντός έδρας, αλλά δεν έχει δεχτεί ακόμα τέρμα μέσα στο σπίτι της, ενώ κι εκτός έχει δεχτεί 2 σε ισάριθμα παιχνίδια. Τεράστια βελτίωση για μια ομάδα που πέρσι δέχτηκε 62 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλη στην κατηγορία. Ο Ανέστης Αναστασιάδης, είναι πρώτος στις απομακρύνσεις από την περιοχή με 25. Ο Χογκ βρίσκεται στην 3η θέση των τερματοφυλάκων, με μόλις 1 γκολ να εις βάρος, ανά οκτώ προσπάθειες στον στόχο.

Με Χαβίτο οδηγό η Κασσιόπη

Με τον παλιό μας γνώριμο, από την θητεία του στον Άρη, Φρανθίσκο Χαβίτο να έχει πάρει τον ρόλο του μαέστρου, οι «Φαίακες» έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετική εκκίνηση στην Σούπερ Λίγκα. Ο Ισπανός βρίσκεται στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερς με 3 γκολ, ενώ βρίσκεται στην 5η θέση των πιο εύστοχων με 3 τέρματα σε 10 τελικές προσπάθειες και 2ος στα κερδισμένα φάουλ με 20. Επιπλέον ο Χαβίτο, με 92 πόντους αξιολόγησης συνολικά βρίσκεται στην 10η θέση της σχετικής λίστας, ενώ ο Καρντόζο βρίσκεται στην 11η θέση στα κλεψίματα.

Ο πολύτιμος Κασάμι

Τις προηγούμενες σεζόν είχαμε συνηθίσει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, να παίρνουν κεφάλι στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, ειδικά αυτές που αφορούν το επιθετικό κομμάτι. Φέτος ο μόνος παίκτης που φαίνεται να διακρίνεται σταθερά είναι ο Παϊτίμ Κασάμι, που βρίσκεται στην 2η θέση των συνολικών πόντων αξιολόγησης με 121 και στην 4η στον δείκτη αξιολόγησης με 0.300. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φορά από το 2007, που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει κανένα από τα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος, μιας και στην εκκίνηση της σεζόν 2007-08 είχε φέρει ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό 0-0 και με τον Άρη 1-1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x