Γενικά

Επανέρχεται η δράση στα Ευρωπαϊκά διασυλλογικά Κύπελλα πινγκ πονγκ με ελληνική συμμετοχή

Ώρα …Ευρώπης ήρθε ξανά για το διασυλλογικό επίπεδο στην επιτραπέζια αντισφαίριση και μέσα στις συμμετοχές είναι και τώρα ξένα κλαμπ Ελλήνων διεθνών.

Από την Τετάρτη, επιστρέφει το Τσάμπιονς Λιγκ με τους πρώτους προημιτελικούς της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και μέσα στην εβδομάδα αρχίζει και η αντίστοιχη φάση στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το λεγόμενο E.T.T.U. Cup.

Στην κορυφαία διοργάνωση βρίσκεται η πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη και την Πέμπτη θα υποδεχτεί μία πρώην ομάδα του πρωταθλητή μας, την πανίσχυρη Μπορούσια Ντίσελντορφ.

Στο δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό Κύπελλο μετακινήθηκε μετά τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Ενεμπόν, στην οποία αγωνίζεται ο Γιώργος Σταματούρος. Για τον πρώτο γύρο της οκτάδας, η γαλλική ομάδα θ’ αναμετρηθεί την Κυριακή στο Κίεβο με την τοπική Φορτούνα.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η αρχή στην οκτάδα γίνεται την Τετάρτη το βράδυ με τον αγώνα της γαλλικής Ποντουάζ με τη ρωσική Όρενμπουργκ. Η Μπογκόρια δίνει τη συνέχεια στο πρόγραμμα στις 7μ.μ. την Πέμπτη, αντιμετωπίζοντας την πολυνίκη του θεσμού γερμανική Μπορούσια.

Η Μπογκόρια είναι αουτσάιντερ απέναντι στην κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ και την ομάδα, που έχει συνολικά τέσσερις τίτλους σε αυτήν τη διοργάνωση και δύο ακόμα τελικούς.

Ο Γκιώνης αγωνίστηκε μία διετία στην Μπορούσια, μετείχε σ’ έναν τελικό και πανηγύρισε πρωταθλήματα και Κύπελλα Γερμανίας. Την Πέμπτη, θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις μετά το Οπεν της Ουγγαρίας και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του, κάνοντας παράλληλα και πρόβα για το Ευρωπαϊκό Τοπ 16.

Η Μπογκόρια προκρίθηκε στα προημιτελικά με τη δεύτερη θέση από το γκρουπ C, ενώ το κλαμπ του Ντίσελντορφ πρώτευσε στο γκρουπ Α. Στην πρώτη φάση η πολωνική ομάδα στηρίχτηκε ακόμα στους Ιάπωνες Κάι Γιοσίντα, Μασάκι Γιοσίντα, τον Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ και τον Πολωνό Μάρεκ Μπαντόβσκι.

Η Μπορούσια έχει στη βασική τριάδα τον τεράστιο Τίμο Μπολ, σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών, τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον και τον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ, ενώ χρησιμοποίησε ακόμα στα γκρουπ τον Σουηδό Άντον Σέλμπεργκ και τον Ινδό Σαράθ Καμάλ Ασάντα.

Στο E.T.T.U. Cup, η Ενεμπόν βρέθηκε κατευθείαν στην οκτάδα μετά την τρίτη θέση, που είχε πάρει στο γκρουπ D του Τσάμπιονς Λιγκ. Η αντίπαλός του, η Φορτούνα, είναι τρίτο φαβορί του E.T.T.U. Cup και προχώρησε αήττητη από δύο «νοκ άουτ» φάσεις.

Έχει στις τάξεις της εν ενεργεία διεθνείς, συγκεκριμένα τον Ρώσο Γκριγκόρι Βλασόφ και τους Ουκρανούς Γιάροσλαβ Ζμουντένκο, Γέβεν Προυσκέρα. Αναπληρωματικός είναι ο, επίσης, Ουκρανός Βίκτορ Γεφίμοφ.

Η Ενεμπόν βασίστηκε και στον Σταματούρο στην πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως στον πρώτο προημιτελικό του E.T.T.U. Cup δεν θα τον έχει στη διάθεσή της. Το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών θα βρίσκεται στην Ορεστιάδα για τα καθοριστικά ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στην Α1 κατηγορία και είχε ειδοποιήσει από νωρίς τους Γάλλους ότι δεν θα μπορέσει ν’ ακολουθήσει την αποστολή στο Κίεβο.

Η Ενεμπόν αναμένεται να παραταχθεί στην ουκρανική πρωτεύουσα με τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, τον Κινέζο Φαν Ζενγκ Πενγκ και τον Βέλγο Σεντρίκ Νούτινκ. Έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αλλά πρέπει να το δείξει και στο τραπέζι. Ο αγώνας γίνεται την Κυριακή 27 του μήνα και αρχίζει στις 16:00.
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x