sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Έπαθαν… εμπλοκή

Μπούκωσαν τα… όπλα. Επτά από τους «εκτελεστές» της περασμένης σεζόν των top πρωταθλημάτων, απογοήτευσαν στην τρέχουσα που φεύγει. Το sport-fm.gr αναλύει…

Από πρωταγωνιστές… στο περιθώριο. Πέρυσι τράβηξαν κουπί σε αρκετά ματς. Φέτος, όμως, δεν ήταν η χρονιά τους. Επτά ποδοσφαιριστές από τις κορυφαίες Λίγκες, οι οποίοι συνήθιζαν να «υπογράφουν» τις νίκες των ομάδων τους (και αγωνίστηκαν με την ίδια φανέλα και πάλι) στο πρωτάθλημα, κινήθηκαν σε ρηχά νερά τη σεζόν που φεύγει, μένοντας μακριά από τον καλό τους εαυτό. Είτε επειδή επηρεάστηκαν και από την κακή περίοδο των συλλόγων τους, είτε επειδή απλά δεν τους πήγε η χρονιά.

Αγγλία


inner

Ντιέγκο Κόστα
Εντελώς αρνητική δεν μπορείς να τη χαρακτηρίσεις τη σεζόν του Ντιέγκο Κόστα που πέτυχε διψήφιο αριθμό τερμάτων για πέμπτη σερί αγωνιστική περίοδο, αλλά σίγουρα έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, έχει σημειώσει έως τώρα σχεδόν τα μισά τέρματα σε σχέση με το 2014-15, έχοντας τον ίδιο αριθμό συμμετοχών. Ο 27χρονος επιθετικός έχει σκοράρει 11 φορές σε 26 ματς πρωταθλήματος, είναι 11ος στη σχετική λίστα της Premier League, ενώ πέρυσι βγήκε τρίτος με 20 γκολ σε 26 παιχνίδια και το 2013-14 σημείωσε 27 γκολ σε 35 ματς πρωταθλήματος με την Ατλέτικο. Λογικό είναι πάντως το ότι παρασύρθηκε από την κάκιστη χρονιά της Τσέλσι και εν πάση περιπτώσει δεν ήταν από τους χειρότερους παίκτες της ομάδας του. Στα μελανά του σημεία είναι οι συχνοί εκνευρισμοί κατά τη διάρκεια των ματς, όπως αυτός κόντρα στην Άρσεναλ και το κάτι σαν δαγκωνιά στον Μπάρι σε αυτό με την Έβερτον, αλλά πρόκειται για τον γνωστό, Ντιέγκο Κόστα.

Εντέν Αζάρ
inner

Πέρυσι ήταν ο κορυφαίος της Τσέλσι, οδηγώντας της στην κορυφή και MVP της Premier League. Φέτος πρόκειται απλά για την απογοήτευσή του πρωταθλήματος με τη συνολική εικόνα του. Παρότι το πρώτο του μέλημα είναι να δημιουργεί και φημίζεται για τις πλαγιοκοπήσεις του (από τα αριστερά κατά βάση), έχει και το γκολ, αλλά φέτος δεν τα πήγε καλά και σε αυτόν τον τομέα, πραγματοποιώντας την πιο φτωχή του σεζόν ύστερα από οκτώ χρόνια. Σκόραρε μόλις δύο φορές (κόντρα στην Μπόρνμουθ) σε 27 ματς, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με 14 γκολ σε 38 ματς. Όλες τις σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, πλην του 2007-08 που δεν σκόραρε (όντας 17 χρονών), σημείωσε περισσότερα τέρματα.

Γουέιν Ρούνεϊ
inner

Αναλογικά με τις συμμετοχές που έχει φέτος, δεν είναι χειρότερη σεζόν συγκριτικά με το 2014-15 σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα. Πέρυσι σημείωσε 12 γκολ σε 33 ματς και φέτος έχει επτά έως τώρα σε 24 αγώνες. Ωστόσο, αν δεν πετύχει το 1/3 των όσων έχει στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, θα μείνει σε μονοψήφιο αριθμό τερμάτων στο πρωτάθλημα για πρώτη αφορά στη θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τελευταία φορά που το έκανε γενικά ήταν το 2003-04, όντας παίκτης της Έβερτον. Ελαφρυντικό για τον ίδιο και για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αποτελεί το γεγονός ότι συνήθως χρησιμοποιείται αρκετά μακριά από την αντίπαλη περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Παπίς Σισέ
inner

Κακή σεζόν είναι και για τον Παπίς Σισέ. Η απόσταση από τα 11 γκολ έβαλε πέρυσι σε 22 αγώνες της Premier League μέχρι τα τρία που έχει βάλει φέτος σε 20 ματς είναι σημαντική και πρόκειται για έναν από τους λόγους που δεν μπορεί να ξεκολλήσει η Νιούκαστλ από τις τελευταίες θέσεις, παραμένει εντός της επικίνδυνης ζώνης και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να υποβιβαστεί.

Ιταλία


inner

Λούκα Τόνι
Παλιά του τέχνη… κόσκινο. Ωστόσο, φέτος ο Λούκα Τόνι δεν τα έχει πάει καλά στο κομμάτι του παιχνιδιού που είναι πιο δυνατός από οποιοδήποτε. Σε αυτό του σκοραρίσματος. Τα πέντε γκολ σε 21 ματς, είναι αρκετά φτωχό σε σχέση με τα 22 σε 38 ματς του 2014-15, με τα οποία βγήκε πρώτος σκόρερ μαζί με τον Ικάρντι της Ίντερ. Αυτήν του την αφλογιστία την πλήρωσε ακριβά και η Ελλάς Βερόνα, καθώς έχει υποβιβαστεί ήδη στη Serie B. Φυσικά και υπάρχουν αρκετά ελαφρυντικά για τον Ιταλό και ένα από τα βασικά είναι ότι πλέον 38 ετών.

Ζερεμί Μενέζ
inner

Λίγες οι συμμετοχές, λίγα και τα γκολ του. Ο Ζερεμί Μενέζ έχει αγωνιστεί σε εννέα ματς της Μίλαν στο φετινό πρωτάθλημα και σκόραρε μόνο μια φορά κόντρα στη Βερόνα. Μεγάλη η… απόσταση από τα 16 της περασμένης σεζόν, τα οποία πέτυχε σε 33 ματς. Φυσικά και του κόστισε ακριβά ο τραυματισμός στο ισχίο που τον άφησε αρκετό καιρό εκτός δράσης.

Γερμανία


inner

Μπας Ντοστ
Τα μισά γκολ με τον ίδιο σχεδόν αριθμό συμμετοχών μετρά φέτος στην Bundesliga ο Μπας Ντοστ και πρόκειται για έναν από τους βασικούς λόγους που η Βόλφσμπουργκ πέταξε αρκετούς βαθμούς στη φετινή της πορεία και είναι με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης, καθώς στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν δύσκολα θα προλάβει να καλύψει το -6 από την έκτη θέση, αλλά και την έβδομη που πιθανόν να οδηγήσει στο Europa League. Ο 27χρονος φορ έχει οκτώ γκολ σε 20 εμφανίσεις, εν αντιθέσει με τα 16 σε 21 που προηγήθηκαν.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x