Επικαιρότητα

Επεισόδια, φωνές και εντάσεις στη ΝΔ

Παρά την επίκληση για ενότητα οι διαφορές μοιάζουν αγεφύρωτες.

Η γκρίνια συνεχίζεται στη ΝΔ παρά τις προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι. Παρά την επίκληση στην ενότητα από βουλευτές και υποψηφίους οι προσωπικές διαφορές είναι υπαρκτές και μοιάζει δύσκολο να γεφυρωθούν. Χθες, έπειτα από σιωπή ημερών, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα. «Εις ό,τι αφορά τα εσωτερικά μας, δύο μόνο λέξεις, που όλοι οφείλουν να σεβαστούν: ενότητα και σοβαρότητα», ήταν η λακωνική δήλωσή του.

Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Το μέτωπο μεταξύ τους παραμένει ανοιχτό, όπως απέδειξε και η χθεσινή ένταση στους διαδρόμους της Βουλής μεταξύ του κ. Μεϊμαράκη και του στενού συνεργάτη του κ. Σαμαρά Νίκου Τσιούτσια. Μάλιστα είναι γνωστό ότι ο κ. Μεϊμαράκης συνδέει την εταιρεία Infosolutions με το επιτελείο του κ. Σαμαρά, κάτι που διαψεύδεται κατηγορηματικά από τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Ο απελθών πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε σφοδρή δημόσια επίθεση σε στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας νέες υπόνοιες για εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση της αναβολής των εκλογών της Ν.Δ.

Το περιστατικό συνέβη στους διαδρόμους της Βουλής, όταν ο κ. Μεϊμαράκης είδε τον διευθυντή επικοινωνίας του Αντώνη Σαμαρά, Νίκο Τσούτσια να πλησιάζει σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους και δήλωσε υψηλόφωνα: «Εγώ φεύγω τώρα γιατί έρχεται ο Τσούτσιας που τα ακούει και τα παραφράζει».

Ο κ. Μεϊμαράκης έδειξε μάλιστα με το δάχτυλο προς το γραφείο του κ. Σαμαρά στη Βουλή, υπογραμμίζοντας τη σχέση των δύο αντρών. Στη συνέχεια μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Τσούτσια ότι έχει σχέση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Infosolutions, που ευθύνεται για το φιάσκο των εκλογών.

«Δεν τον γνωρίζω ούτε κατ’ όψιν» απάντησε ο κ. Τσούτσιας και συμπλήρωσε: «Με αδικείς πρόεδρε με αυτά που λες». Στο σημείο αυτό ο κ. Μεϊμαράκης έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να του φωνάζει «τι είπες; Δεν άκουσα…».

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέφερε, πάντως, στο τραπέζι τις ευθύνες της εταιρείας που απέτυχε να διοργανώσει τις εκλογές στη Ν.Δ. Με επιστολή του προς τον προσωρινό πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη και τους τρεις υποψηφίους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα, ζήτησε να κινηθεί το κόμμα κατά της εταιρείας.

«Η Ν.Δ. να προβεί σε όλες τις νόμιμες, νομικές, αστικές και ποινικές ενέργειες κατά της εταιρείας Infosolutions, Αθανάσιος Κλωνάρης-Ελένη Τυρμάκη Ο.Ε.» ανέφερε. Από την πλευρά του πάντως ο παραιτηθείς επικεφαλής της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος υπογράμμισε με την ιδιότητα του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ότι το κόμμα έχει αποφασίσει να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά της εταιρείας Infosolutions.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x