Πόλο

Επιβίωσε στο «θρίλερ» ο Ολυμπιακός και απέκτησε προβάδισμα τίτλου

Έστω και δύσκολα, ο Ολυμπιακός νίκησε 9-8 τη Βουλιαγμένη στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο γυναικών, προηγείται 1-0 στη σειρά και απέκτησε προβάδισμα για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο «θρίλερ» 9-8 της Βουλιαγμένης στον Πειραιά στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο γυναικών και έκανε το 1-0 στη σειρά, παίρνοντας πλεονέκτημα για τον τίτλο, ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης την ερχόμενη Πέμπτη στον Λαιμό, όπου η Βουλιαγμένη θα προσπαθήσει για την ισοφάριση της σειράς.

Οι «ερυθρόλευκες» άντεξαν στην πίεση και η Σταματοπούλου απέκρουσε το σουτ της Ελληνιάδη στην τελευταία φάση.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, έγινε μεγάλο ντέρμπι και υπήρξαν επιθετικές λύσεις εκατέρωθεν με πρωταγωνίστριες τις Αβραμίδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου από τη μία και τις Χυδηριώτη, Ξενάκη από την άλλη, οπότε φτάσαμε στο 4-5 με την Κώτσια στην ολοκλήρωση του πρώτου οκτάλεπτου.

Λιγότερο επιθετικές ήταν οι δύο ομάδες στο δεύτερο οκτάλεπτο, αφού βελτιώθηκαν πολύ οι άμυνες και υπήρχαν δυσκολίες στο σκοράρισμα. Η Τσουκαλά ισοφάρισε σε 5-5, η Αβραμίδου έκανε το 6-5 και η Βουλιαγμένη ισοφάρισε στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Η Ασημάκη έκανε το 7-6 και η Τσουκαλά το 8-6 πριν η Ράνεϊ μειώσει 8-7 στην ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Στην τέταρτη περίοδο, η Μπάκλινγκ στην παίκτρια παραπάνω διαμόρφωσε το 9-7 και η Ελληνιάδη μείωσε σε 9-8, χάνοντας την ευκαιρία στην τελευταία φάση να στείλει το ματς στην παράταση.


Οκτάλεπτα: 4-5, 6-6, 8-7, 9-8

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ., Μπάκλινγκ 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 2, Πλευρίτου Μ. 1, Γκόφερς, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα Στ., Κανετίδου, Παπαναστασίου Δ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αλεξία Καμμένου):Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 2, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 1, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Νίνου Ειρ., Πάτρα, Κώτσια 1, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ράνεϊ 1, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Γιαννοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x