Γενικά

Επιβλητική πρόκριση για τους παίδες στο πινγκ-πονγκ

Κυριάρχησε στο γκρουπ και πέρασε με δύο νίκες στα νοκ άουτ του ομαδικού παίδων το ελληνικό δίδυμο, που παίρνει μέρος στο δυνατό όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Σλοβακίας.

Κυριάρχησε στο γκρουπ και πέρασε με δύο νίκες στα νοκ άουτ του ομαδικού παίδων το ελληνικό δίδυμο, που παίρνει μέρος στο δυνατό όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Σλοβακίας.

Η ομάδα του Χρήστου Λάμη με τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον Στράτο Δαμιανή ήταν επικεφαλής στο γκρουπ C και στο πρώτο μέρος της εναρκτήριας ημέρας, στη Μπρατισλάβα, κατέβαλλε τη Σλοβακία 2 με 3-1 και την Πολωνία 1 με 3-0.

Συνεχίζει απόψε στον γύρο των «16» (και περιμένει να μάθει τις επόμενες ώρες τον αντίπαλό της) και ως 3ο φαβορί του αγωνίσματος θα επιδιώξει θέση στα μετάλλια. Την ίδια ώρα εξάλλου, στο μακρινό Ζανγκ Για Γκανγκ της Κίνας, έγιναν τα παιχνίδια της πρώτης ημέρας στην αναμέτρηση των μικτών ομάδων της Ευρώπης και της Ασίας, όπου μετέχει ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Οι Ασιάτες προηγούνται 3-2 και ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών ηττήθηκε φυσιολογικά με 3-0 σετ από το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Κινέζο Σου Σιν. Αναλυτικά οι εξελίξεις στις δύο διοργανώσεις:

Για το ομαδικό παίδων του σλοβακικού τουρνουά σχηματίστηκαν 33 ομάδες και χωρίστηκαν σε 8 ομίλους των 3ων και των 4ων. Με βάση την υψηλή θέση της στα seedingη Ελλάδα ήταν επικεφαλής στο γκρουπ C κι επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της.

Το πρωί απέναντι στους Σλοβάκους ο Δαμιανής ηττήθηκε αρχικά με 3-0 από τον Ζέλινκα, αλλά η συνέχεια άνηκε στους διεθνείς μας.

Ο Σγουρόπουλος έκανε δύο νίκες στα ατομικά, 3-0 τον Μπάκο και 3-1 τον Ζέλινκα κι ενδιάμεσα στο διπλό επικράτησαν δύσκολα με τον Δαμιανή εναντίον των ίδιων αντιπάλων (3-1 σετ).

Το μεσημέρι κόντρα στην Πολωνία 1 το ελληνικό δίδυμο ήταν ακόμα πιο αποτελεσματικό. Στην αρχή ο Δαμιανής έκαμψε με 3-2 σετ τον Κουλζίτσκι και αργότερα ο Σγουρόπουλος νίκησε 3-0 τον Ζαντέτσκι και οι δυο τους επίσης με 3-0 στο διπλό τους Κουλζίτσκι/Ζαντέτσκι.

Το απόγευμα έγιναν γνωστά και τα προκριματικά γκρουπ του απλού παίδων. Ο Σγουρόπουλος περιλαμβάνεται στα οκτώ φαβορί, που απέφυγαν τη διαδικασία και μπήκαν απευθείας στο ταμπλό, καθώς είναι το νούμερο 6 των αγώνων. Ο Δαμιανής είναι νούμερο 11 της διοργάνωσης και γι? αυτό μπήκε επικεφαλής στο γκρουπ C. Θ? αντιμετωπίσει αύριο τον Σλοβάκο Πάτρικ Μπάκο, τον Τσέχο Ματέι Σίβιετς και τον Ολλανδό Κόλιν Γιάγκερ. Συνολικά στο απλό παίδων έγιναν 15 γκρουπ.

ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΟΥ ΣΟΥ ΣΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΩΝΗ

Στην Κίνα η Ευρώπη είναι πίσω στο σκορ ύστερα από τα πέντε πρώτα ματς με την Ασία, ωστόσο με το 3-2 παραμένει στη διεκδίκηση της νίκης εν όψει της αυριανής δεύτερης και τελευταίας ημέρας.

Ο Γκιώνης αντιμετώπισε στο τρίτο επί μέρους ματς του Euro-Asia All Stars Challenge τον εντυπωσιακό Σου Σιν, κάτοχο της 1ης θέσης στη διεθνή πίνακα αξιολόγησης.

Όπως μάλιστα, σημείωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) στον λογαριασμό της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οι χιλιάδες Κινέζοι φίλαθλοι δημιούργησαν την πιο θερμή ατμόσφαιρα πριν από αυτόν τον αγώνα στο JiangSu Zhang Jiagang Gymnasium, όχι μόνο γιατί έπαιζε ο συμπατριώτης τους, αλλά και γιατί εκείνη τη στιγμή η ομάδα της γηραιάς ηπείρου μόλις είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Έλληνας πρωταθλητής χάρηκε γι? αυτή την πρώτη εμπειρία στον συγκεκριμένο θεσμό και την αναμέτρηση μ? έναν τοπ αθλητή, ωστόσο δεν μπόρεσε να πιάσει πολύ καλή απόδοση και ν? απειλήσει.

Σύμφωνα με το μικρό ρεπορτάζ για κάθε αγώνα, που έδωσε η E.T.T.U. μέσα από τα social media, στην πραγματικότητα δεν επέτρεψε ο Σου Σιν στον Γκιώνη να βρει ρυθμό, καθώς εμφανίστηκε σε εξαιρετική κατάσταση.

Στο 1ο σετ προηγήθηκε 5-3, αμέσως έκανε το 7-3 με δύο τρομερά forehand, όταν ακόμα ο Panos έδειχνε εντυπωσιασμένος από την εκδήλωση, και τελικά πήρε το σετ με 11-4.

Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου έδειξε σε πολύ καλή φόρμα. Το 2ο σετ άρχισε καλύτερα για τον Γκιώνη, όμως μετά το 4-4 δεν είχε τις άμυνες στις επιθέσεις του Κινέζου, ο οποίος έφτασε πολύ γρήγορα στο 11-5.

Το 3ο σετ ήταν κλειστό και πάλι μόνο στην αρχή. Οι δύο αθλητές ήταν στο 5-5 πριν ο Σου καταφέρει το 9-6 και τελικά φτάσει στο 11-8 με θαυμάσιο στυλ», περιέγραψε η E.T.T.U.

Το Σάββατο ο Γκιώνης, που είναι νούμερο 2 στη μικτή Ευρώπης, θα συναντήσει τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι.

Αναλυτικά το πώς εξελίχτηκε ο αγώνας Ευρώπη-Ασία την Παρασκευή μέχρι να φτάσει στο 2-3:

Ρόμπερτ Γκάρντος-Τζουν Μιζουτάνι 0-3 (9-11, 8-11, 5-11)
Άντριαν Κριζάν-Γκάο Νινγκ 3-2 (11-9, 11-5, 7-11, 3-11, 12-10)
Παναγιώτης Γκιώνης-Σου Σιν 0-3 (4-11, 5-11, 8-11)
Μπάστιαν Στέγκερ-Τσουάν Τσι Γιουάν 0-3 (8-11, 6-11, 6-11)
Ταν Ρούι Βου-Τανγκ Πενγκ 3-1 (11-8, 8-11, 11-9, 11-8)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x