Επικαιρότητα

«Το μέλλον μας, στα δικά μας χέρια»

Η Ελλάδα δεν θυσιάζει την δυνατότητά της να παίρνει αποφάσεις μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, όπως τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγελμά του. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η δουλειά θα συνεχιστεί εντατικά, χαρακτήρισε το 2012 ως χρονιά που δεν θα μπουν νέα χρέη στις πλάτες του ελληνικού λαού ενώ χαρακτήρισε τη μόνιμη παρουσία της τρόικας καλοδεχούμενη αφού θα παρέχει στήριξη, τεχνογνωσία και συμβουλές.

Η Ελλάδα δεν θυσιάζει την δυνατότητά της να παίρνει αποφάσεις μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, όπως τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγελμά του.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η δουλειά θα συνεχιστεί εντατικά, χαρακτήρισε το 2012 ως χρονιά που δεν θα μπουν νέα χρέη στις πλάτες του ελληνικού λαού ενώ χαρακτήρισε τη μόνιμη παρουσία της τρόικας καλοδεχούμενη αφού θα παρέχει στήριξη, τεχνογνωσία και συμβουλές.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού είχε ανακοινωθεί από το πρωί και η ώρα έναρξάς του είχε οριστεί για τις 20:00.

Τα δελτία ειδήσεων όμως άρχισαν κανονικά και η ενημέρωση που υπήρξε για το πότε θα εμφανιστεί τελικά περιορίστηκαν στο διευκρινιστικό «σε λίγα λεπτά».

Τελικά το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου μεταδόθηκε λίγο μετά τις 21:20 σε μαγνητοσκόπηση.

H τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:

«Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα και κανένας άλλος για εμάς. Μην περιμένουμε ούτε μάγους ούτε από μηχανής Θεούς να έρθουν να κάνουν την δουλειά. Για όσους ανησυχούν, θέλω να τους καθησυχάσω. Τίποτα μα τίποτα σε αυτήν την συμφωνία δεν θυσιάζει την δυνατότητά μας να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Αντίθετα, ανοίγει τον δρόμο να φύγουμε από εξαρτήσεις.

Στα δικά μας χέρια είναι το μέλλον μας. Εμείς καθορίζουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Και εμείς έχουμε την ευθύνη του. Το να έχουμε βέβαια τεχνογνωσία, στήριξη, καλές πρακτικές και συμβουλές ειδικών στην χώρα μας μόνο καλό μπορεί να μας προσφέρει.

Η προσπάθεια του ελληνικού λαού αποδίδει και βήμα - βήμα μάς έφερε στο χθεσινό βράδυ, στις χθεσινές αποφάσεις.

Διαπραγματευτήκαμε και καταφέραμε να διαγράψουμε ένα πολύ σημαντικό μέρος του χρέους μας και επιπλέον πετύχαμε να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια. Και μάλιστα με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ έφυγαν από τις πλάτες του ελληνικού λαού. Οι τράπεζες, αντί για τους πολίτες, θα πληρώσουν αυτό το κόστος. Είναι όμως μια πιο δίκαιη κατανομή των βαρών του χρέους μας.

Μάχη που δεν δίνεται είναι μάχη που χάνεται. Οι εταίροι μας στην ΕΕ αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Θέλουν την επιτυχία, και όχι την αποτυχία της Ελλάδας. Βάζουν και αυτοί πλάτη.

Τώρα που εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα του χρέους μας για πολλά χρόνια ακόμα, μπορούμε να αφιερωθούμε σε αυτά που έχουμε ακόμη περισσότερο ανάγκη και στο μέλλον θα αποφέρουν και τα πραγματικά οφέλη για τη ζωή μας και για τη ζωή των παιδιών μας. Αλλά κυρίως, θα χρειαστεί να δουλέψουμε μαζί.

«Μέχρι εκεί όμως έχουμε δρόμο. Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί εντατικά. Μέρα-μέρα να αλλάξουμε όσα μας προσβάλουν. Η κρίση μας δίνει την ευκαιρία και αυτή η συμφωνία μάς δίνει τον χρόνο, να επιλέξουμε τι είναι εκείνα που έχουν αξία για μας τους Έλληνες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x