Επικαιρότητα

Brexit: Προς άγραν ψήφων ο Μπόρις Τζόνσον πριν από το «σούπερ Σάββατο»

Ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Τζέιμς Κλέβερλι είπε, εξάλλου, ότι θα συνεχιστούν οι συνομιλίες και με τους δέκα βουλευτές του DUP.

Να πείσει επαρκή αριθμό βουλευτών να στηρίξουν τη νέα συμφωνία για το Brexit θα επιχειρήσει σήμερα ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων σε μια μέρα που χαρακτηρίζεται ως «σούπερ Σάββατο» από τους Βρετανούς σχολιαστές.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε από τις Βρυξέλλες «πολύ αισιόδοξος» για την έκβαση της ψηφοφορίας, ωστόσο η άρνηση του DUP να στηρίξει τη συμφωνία καθιστά πιο δύσκολη την έγκρισή της από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικεντρώσει την προσοχή του στον προσεταιρισμό βουλευτών του Εργατικού Κόμματος από περιφέρειες που είχαν ταχθεί υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016.

Υπάρχουν περίπου 19 με 21 βουλευτές των Εργατικών αυτής της κατηγορίας που έχουν κατά καιρούς εκφράσει επιθυμία υλοποίησης του Brexit με μια συμφωνία.

Πιστεύεται ότι ο κ. Τζόνσον μπορεί να βασίζεται επίσης στη στήριξη σχεδόν ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματός του που αριθμεί 287 βουλευτές, περιλαμβανομένων των περίπου 30 μελών της άκρως ευρωσκεπτικιστικής ομάδας ERG, έως και 17 εκ των 21 «ανταρτών» που ο ίδιος πρόσφατα διέγραψε από την κοινοβουλευτική του ομάδα και έξι ανεξαρτήτων βουλευτών που προέρχονται τόσο από τους Συντηρητικούς όσο και από τους Εργατικούς.

Ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Τζέιμς Κλέβερλι είπε, εξάλλου, ότι θα συνεχιστούν οι συνομιλίες και με τους δέκα βουλευτές του DUP.

Ο μαγικός αριθμός αριθμός βουλευτών που αναζητά ο κ. Τζόνσον είναι 320, καθώς από τους 650 βουλευτές δε συμμετέχουν στις ψηφοφορίες τα τέσσερα μέλη του προεδρείου και οι επτά βουλευτές του Σιν Φέιν.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x