Επικαιρότητα

Exit poll: Θρίαμβος για Μπόρις Τζόνσον με αυτοδυναμία

Οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον κερδίζουν ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 86 εδρών στις εκλογές που διεξήχθησαν στη Βρετανία, εξασφαλίζοντας 368 έδρες από τις 650 της Βουλής των Κοινοτήτων.

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κερδίζουν ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 86 εδρών στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Βρετανία, εξασφαλίζοντας 368 έδρες από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με τα exit polls.

Οι Εργατικοί κερδίζουν 191 έδρες.

Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες ενώ οι Φιλευθέροι Δημοκράτες 13.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες επτά ώρες.

Μπόρις Τζόνσον: «Απολαύστε τη γιορτή»

Ο Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τα μέλη του κόμματός του να «απολαύσουν τη γιορτή» της βραδιάς μετά τη μετάδοση του exit poll.

«Ελπίζω να απολαύσετε τη γιορτή απόψε», ανέφερε σε μήνυμά του, το οποίο εστάλη στα μέλη των Τόρις. «Εσείς ήσασταν η κινητήρια δύναμη αυτής της εκστρατείας. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσάς», πρόσθεσε.

Εργατικοί: Είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη

«Είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στη Βρετανία ή να εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε εκπρόσωπος των Εργατικών, λίγη ώρα μετά τη μετάδοση του exit poll που θέλει τους Συντηρητικούς, το κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, να κερδίζει την αναμέτρηση με ευρεία πλειοψηφία.

«Είναι ακόμη η αρχή της βραδιάς, είναι πολύ νωρίς για να θεωρήσουμε ότι έχει κριθεί το αποτέλεσμα», ανέφερε.

«Φυσικά, γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτές θα είναι δύσκολες εκλογές, με το Brexit να κυριαρχεί στις σκέψεις πολλών ανθρώπων και τη χώρα μας ολοένα πιο πολωμένη», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x